Deprem uzmanından rahatlatan açıklama: “Bunlar Adana adına faydalı depremler”

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kozan depremi sonrası, “Bunlar Adana adına faydalı depremlerdir. Enerjinin boşalması demektir” dedi.Adana’nın Kozan ilçesinde saat 20.07’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, Adana il merkezi v...

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Kozan depremi sonrası, “Bunlar Adana adına faydalı depremlerdir. Enerjinin boşalması demektir” dedi.
Adana’nın Kozan ilçesinde saat 20.07’de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, Adana il merkezi ve çevre illerde de hissedildi. 20,13 kilometre derinlikte meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlar panikle sokaklara çıkarken, deprem Adana il merkezi ve çevre illerde de hissedildi.

“Felaket tellallarına kulak asmayın”
Depremden sonra İhlas Haber Ajansı’na konuşan Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, “Bunlar Adana adına faydalı depremlerdir. Enerjinin boşalması demektir. 5 büyüklüğüne kadar olan depremler böyle nitelendirilebilir. Felaket tellallarına kulak asmayın, en fazla bu büyüklükte artçı deprem depremler devam eder ve zamanla da azalır. Bir deprem meydana gelirse o bölge uzun bir süre rahatlayacaktır” dedi.

Yaşam Haberleri

Rize’de heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı
Yaralı halde bulunan hayvanlar koruma altına alındı
Kars’ta Doğa Yürüyüşü ve Yaban Hayatı Gözlemi etkinliği gerçekleştirildi
Doğal kaynaktan enerji ihtiyacı duymadan gelen su ile yaşanan sıkıntılar tarih oldu
Erdek’te altyapı yetersizliği mağduriyet oluşturuyor
Buğdayın atası 12 bin yıllık siyez toprakla buluştu
Cumhuriyet’in 101. yılında trekking etkinliğinde buluştular
Dünyanın en çevre dostu yakacağı, kalorisi yüksek, karbonmonoksiti yok denecek kadar az
Otomobile giren kediyi tamircide çıkardılar
Elazığ’da yiyecek arayan domuz sürüsü kamerada