Deniz Portföy’den eğitime destek

Deniz Portföy, eğitimde fırsat eşitliği için TED Eğitime Destek Serbest Fon’u hayata geçirdi.Deniz Portföy, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, eğitime erişimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla, yatırımlardan elde edi...

Deniz Portföy, eğitimde fırsat eşitliği için TED Eğitime Destek Serbest Fon’u hayata geçirdi.

Deniz Portföy, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, eğitime erişimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla, yatırımlardan elde edilen fon yönetim ücretinin yarısının Türk Eğitim Derneği’ne (TED) bağışlandığı TED Eğitime Destek Serbest Fon’u (EDT) kurdu.

Deniz Portföy Genel Müdürü Haldun Alperat, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Deniz Portföy olarak bugün itibarıyla sektörümüzde 350 milyar TL’yi aşan fon büyüklüğüne sahibiz. Finansal büyüme potansiyeli yüksek sektörlere yatırım yapan 100’ün üzerinde fonumuzla müşterilerimizin varlık seçimlerine destek olurken, sürdürülebilirlik prensibini odağımızdan ayırmıyoruz. Çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan dengeli bir yaklaşımla, ülkemizin geleceği için önem arz eden alanlarda destek mekanizmaları oluşturmayı önemsiyoruz. Eğitime erişimde fırsat eşitliği konusunu da bu çerçevede önceliklerimiz arasında tutuyoruz. TED Eğitime Destek Serbest Fonu ile müşterilerimizin gerçekleştirdiği yatırımlardan elde edilen yıllık fon yönetim ücretinin yüzde 50’si, maddi yetersizlikler nedeniyle eğitim alamayan gençlerimizin burs programlarına aktarılacak. Ülkemiz ekonomisinin sağlıklı, istikrarlı gelişimi için eğitimde elimizi taşın altına koymaktan büyük mutluluk duyuyoruz; sorumlu bankacılık yaklaşımımızla çalışmayı sürdüreceğiz”.

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ile görüştü
FED, faizi 50 baz puan indirdi
KYK’larda işgücü Uyum Programı başvuruları sürüyor
Fındığa kokarca darbesi
Şimşek, “Sivas, Türkiye Yüzyılında Yıldız Gibi Parlayacak”
Samsun’da OKA desteğiyle turizm paydaşlarının kapasitesi güçlendiriliyor
Beylikova ve Alpu çiftçilerine Yeni Destekleme Modeli anlatıldı
Malazgirt’te şeker pancarı alımı başladı
TFI TAB Gıda Yatırımları ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı
Pegasus’a sürdürülebilir iş ödülü