Darende Belediyesi'nden arsa satışı

Malatya'ya bağlı Darende Belediyesi'nden arsa satışı.

MALATYA GÜNCEL - Malatya'ya bağlı Darende Belediyesi mülkiyetindeki 102 arsa satışa çıkartıldı.

Darende Belediye Resmi internet sayfasında, Belediye mülkiyetindeki 102 imarlı arsa 22 Nisan tarihi itibariyle satışa çıkartıldığı açıklandı.

İŞTE İHALE ŞARTNAMESİ:

İlçemiz Zaviye Mahallesinde mülkiyeti belediyemize ait 102 imarlı arsa 22 Nisan tarihi itibariyle satışa çıkarılıyor.

Zaviye Mahallesi Hacılar Yolu Hamaz Mevkiinde mülkiyeti belediyemize ait olan 102 imarlı arsanın ihale işlemleri başladı. Satışı yapılacak arsaların yolları, parkları ve yeşil alanlarıyla tüm imar çalışmaları tamamlandı. Arsalar ortalama 1000 M2 olarak belirlendi İmara uygun olarak satışa çıkacak bu arsalar M2’si 17.50 TL ve 21.50TL muhammen bedelle satışa sunulacak. Belediye encümeni huzurunda açık ihale usulüyle yapılacak olan satışlar 22 Nisan 2013 tarihinde başlayacak ve günde 15 parsel satışı yapılacaktır. İhaleyle ilgili genel bilgiler aşağıdadır. Belirlediğiniz ada parselin hangi tarihte ihale edileceği ve detaylı bilgi Darende Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınabilir.

1- Arsaların muhammen bedeli 17.50 TL/M2 ve 21.50 TL/M2’dir. Fiyatlara KDV dahil değildir.

2- Geçici teminat toplam muhammen bedeli %3 olacak şekildedir.

3- İhaleyi alan kişi ihalenin yapıldığı tarihte satış bedeli üzerinden teminatı %6 ya çıkarmak zorundadır.

4- Özel kişiler yurt içinde yerleşim yeri belgesi ve nüfus cüzdan fotokopisini bildirmek zorundadır.

5- Özel ve tüzel kişiler adına ihaleye gireceklerin noter tasdikli vekaletname ve imza sirkülerini getirmek zorundadır.

6- İhaleye katılacakların belediyemiz tahsilat servisinden borcu bulunmadığına dair belge ibraz etmek zorundadır. Belediyemize borcu bulunan kişi ve kurumlar ihaleye katılamayacaktır.

7- Ortak girişim olarak ihaleye katılacakların Ortak girişim Belgesi, Ortaklık Sözleşmesi ve Ortakların Noter onaylı imza sirkülerini vermeleri zorunludur.

8- İhaleyi alan kişi veya firma arsa bedelinin tamamını peşin olarak satışın gerçekleştiği tarih itibariyle 10 (on) iş günü içinde Belediyemiz tahsilat servisine yatırmaları gerekmektedir. Satış bedelini belirlenen sürede yatırmayanların %6 kesin teminatları gelir kaydedilir ve ihale feshedilir.

9- Arsanın satış bedeli tahsil edildikten sonra Tapu masrafları alıcıya ait olmak üzere Tapu devir işlemleri hemen yapılacaktır.

10- Satışı yapılan parselin konumunun tespit işlemleri alıcıya aittir.

11- İhaleden doğan her türlü vergi, resim ve harçlar alıcıya aittir. (ilan, tellaliye,Damga V.KDV)

12- İstekli taşınmaz malı mevcut durumu ile görmüş, beğenmiş ve kabul etmiş sayılır. Bu konuda gelecekte Darende Belediyesi aleyhine bir itiraz ve talep hakkı bulunmayacaktır. Teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

13- İhaleye katılmayan, ihale gün ve saatinde hazır bulunmayan, veya noterden tasdikli vekaletnameyle bir vekil göndermeyen istekliler, ihalenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler. Posta ile yapılan teklifler kabul edilmeyecektir.

14- 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 6. Maddesinde sayılanlar ihaleye katılamazlar.

15- İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte, ihaleden sonra ihaleyi iptal etmekte serbesttir. İhale kararının ita amirince iptal edilmesi halinde durum istekliye ayrıca bildirilir.

16- İhaleyle ilgili şartname Darende Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak temin edilebilir.

17- İhaleyle ilgili evraklar ihale saatinden önce hazırlanmak zorundadır.

İhaleyle ilgili yukarıda belirtilen hususlar genel hususlar olup, ihale de Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınan şartnameler geçerlidir.
 

İhale Haberleri