Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’taki Türkevi’nde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Sırbistan ikili ilişkileri, bölge...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’taki Türkevi’nde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Sırbistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmeye devam ettiğini, iş birliği alanlarını çeşitlendirme ve geliştirmeye büyük bir kararlılık içinde devam edileceğini ayrıca Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalog sürecinin devamının önemli olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail saldırganlığı nedeniyle büyük bir insanlık dramı yaşandığını, katliamların durması için uluslararası toplumun tek ses olması gerektiğini, İsrail’in çatışmaları bölgenin tamamına yayma gayretlerinin engellenmemesi durumunda, dünya barışının daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başkan kim olursa olsun Amerika’ya bakışımız ve diyaloğumuz değişmeyecek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”İsrail tarafından yapılan son açıklamalar, savaşı bölgeye yayma çabalarının açık tezahürüdür”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Görevi barış ve güvenliği sağlamak olan kurumlar, çok açık bir ahlaki çöküş içerisindedir."
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Lübnan’a karşı gerçekleştiren son saldırılar ve İsrail tarafından yapılan son açıklamalar, savaşı bölgeye yayma çabalarının açık tezahürüdür."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Son yıllarda Batılı ülkelerde bilhassa Avrupa’da İslam ve yabancı düşmanlığı, vatandaşlarımızın da huzurunu tehdit eden büyük bir salgına dönüştü."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye olarak vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerdeki aşırı sağcı akımları ve nefret söylemlerini yakından takip ediyoruz."
Dışişleri Bakan Yardımcısı Berris Ekinci’den BM’de reform çağrısı: "Geleneksel yöntemlerle farklı sonuç bekleyemeyiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu kapsamında bazı ABD’li düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama’yı kabul etti