Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi al Sabah’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için geldiği New York’taki Türkevi’nde Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled al Hamad al Sabah’ı kabul etti.Görüşmede Türkiye ile Kuveyt ikili ilişkilerinin yan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için geldiği New York’taki Türkevi’nde Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled al Hamad al Sabah’ı kabul etti.
Görüşmede Türkiye ile Kuveyt ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Kuveyt’in ekonomiden savunma sanayiine kadar birçok alanda gelişim gösteren ilişkilerini ilerletmek için gayretlerin artarak süreceğini belirtti. İsrail’in Filistin ve Lübnan’daki saldırılarının bölge için bir tehdit teşkil ettiğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in uluslararası hukuk ve insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için İslam dünyası başta olmak üzere tüm insanlığın gayretlerini artırmasının son derece önemli olduğunu, İsrail’in er ya da geç işlediği suçların hesabını hukuk önünde vereceğini söyledi.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15’inci Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’u kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan: “Güvenlik Konseyi başta olmak üzere Birleşmiş Milletler’de kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiği aşikardır”
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimde bir an evvel adil ve kalıcı bir barışın olması için elimizden gelen her türlü arabuluculuğu ortaya koymaya çalışıyoruz”
Başkan Köymen, Büyükbakkalköy sakinleriyle buluştu
Suudi Arabistan Milli Günü Ankara’da kutlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “İran’ın nükleer silah yapmak gibi bir niyeti yok”
Bakan Uraloğlu: "Küresel ölçekli çalkantılar, yakın bölgemizde yaşanan çatışmalar Türkiye’nin önemini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir"
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Stylianides ile görüştü