Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’u resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’u resmi törenle karşıladı.Konuk Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’un içinde bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki caddede karşılayan sü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’u resmi törenle karşıladı.
Konuk Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’un içinde bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki caddede karşılayan süvariler, Stubb’a protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stubb’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısında karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Stubb’un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Stubb Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı ’Merhaba Asker’ diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk Devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.
Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Stubb, merdivenlerde Türkiye ve Finlandiya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi. Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Stubb, ikili ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelerin ardından ortak basın toplantısına katılacak.
Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

Siyaset Haberleri

İran: “Operasyonun ilk aşamasında yaklaşık 200 füze ateşlendi”
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan: “İran’ın ve bölgenin barışı ve güvenliği için meşru yasal hakkımızı kullanarak Siyonist rejimin katliamlarına cevap verdik” dedi.
Kurtulmuş: "Türkiye’nin özgürlükçü, demokrat, kuşatıcı, kapsayıcı güçler ayrılığını prensip alan anayasaya ihtiyacı var, 1 yıl içinde konular olgunlaşır"
CHP Genel Başkanı Özel’den Devlet Bahçeli açıklaması
Türkiye’den Nepal’e başsağlığı mesajı
Trump: "Ben başkan iken Orta Doğu’da savaş yoktu”
CHP Genel Başkanı Özel: "İsrail durdurulmazsa ne olacağı ortada"
İran’ın İsrail’e ateşlediği füzeler birçok şehirde görüntülendi
Kaçakçılıkla suçlanan ve CHP’den istifa eden Milletvekili Ün, şoförünü suçladı
Fransa Başbakanı Barnier, yeni hükümetin hedeflerini açıkladı