Çığır açan alerjik egzama tedavisi artık Samsun’da da yapılabiliyor

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, Amerika’da sağlık otoriteleri tarafından ‘çığır açan tedaviler’ olarak onay alan yeni tedavi imkanlarının ’şiddetli alerjik egzaması’ olan hastalar için çok başarılı sonuçlar verdiğin...

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, Amerika’da sağlık otoriteleri tarafından ‘çığır açan tedaviler’ olarak onay alan yeni tedavi imkanlarının ’şiddetli alerjik egzaması’ olan hastalar için çok başarılı sonuçlar verdiğini ve uygun hastalara Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) uygulandığını açıkladı.
6. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu, Samsun’da gerçekleştirildi. OMÜ Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden’in kongre başkanlığını yaptığı sempozyumun 2. gününde sedef hastalığının yanı sıra alerjik egzamanın da tedavisinin Türkiye’de Samsun OMÜ’de yapılabildiğine dikkat çekildi. Prof. Dr. Özden, 100’ün üzerinde hekimin katıldığı sempozyumda her hekimin kendi uzmanlık alanında sunum yaptığını belirtti.

“Şiddetli alerjik egzamada çığır açan tedaviler artık üniversitemizde yapılabiliyor”
Yeni tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Müge Güler Özden, “Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu’nun bu yıl 6’cısını gerçekleştiriyoruz. Dermatoloji ve kozmetoloji bilimindeki yenilikleri tartıştığımız sempozyumumuza ülkemizden 100’ün üzerinde hekim katılımcı ve 50’nin üzerinde konuşmacı Samsun’da buluştu. Bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi sedef hastalığının tedavisindeki yeniliklerin yanı sıra alerjik egzama olarak bilinen ‘atopik dermatit’ hastalığının tedavisinde çok büyük yenilikler paylaşılıyor. Amerika sağlık otoriteleri tarafından çığır açan tedaviler vurgusuyla onay alan bu yeni tedavi imkanı artık ülkemizde de var. Alerjik egzaması şiddetli olan hastalara OMÜ Hastanemize başvurmalarını ve bu tedaviler hakkında bilgi almalarını önerebilirim. Sempozyumda ayrıca kozmetik dermatoloji alanında da yenilikler, yeni yaklaşımlar ve yeni uygulama teknikleri tartışılmaya devam ediyor” dedi.
Sempozyumun 2. gününde uzman hekimler tarafından tırnak biyopsi teknikleri, flep teknikleri, hidradenitis suppurativa tedavisi, psoriasis (sedef) ve çocuk psoriasis tedavisi, androgenetik alopesi tedavisi,lazerlerin kullanım alanları, botulinum toksinin kozmetik dışı endikasyonlarda kullanımı, biyostimulan dolgular, ürtiker hastasına yaklaşım, alerji testlerinin yeri, HPV aşılarında güncel gelişmeler,tırnak hastalıklarında alternatif tedaviler,akne-demodex-rosaceada tedavi kozmetik bakım önerileri, dudak dolgusu uygulama teknikleri, ameliyatsız yağ yakma teknikleri gibi birçok konuda da sunumlar gerçekleştirildi.

Sağlık Haberleri

Durankaya’da kreş ve pansiyonlar ilaçlandı
Kırışıklıklara 15 dakikada çözüm
Turşu tüketimine dikkat: Ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor
Sırtüstü yatmak ve burun karıştırmak Alzheimer’ı tetikleyebilir
“Alzheimer hastalığı toplumsal bir sorun”
Karavanıyla dünyayı gezen 79 yaşındaki adam dev mide fıtığından İstanbul’da kurtuldu
Bu çamurda şifa var: Binlerce hastaya çare oldu
(Özel) Fıtık için gittiği hastanede tek böbrekli olduğunu öğrendi
Kars’ta HAP tatbikatı nefes kesti
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çiğdem: "Bebeğinizde dışkı yapamama durumu ’Hirschsprung Hastalığı’ tedavi edilebilir"