Castrol Türkiye, 2023’te 100 milyon litre üretim barajını aştı

24 ülkeye ihracat yapan Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya, performansıyla ABD, Çin ve Hindistan gibi önemli ve büyük pazarlarla birlikte en çok yatırım yapılacak 4 bölgeden biri olmayı başardı. Son 2 yılda 10 milyon dolarlık yatırımla k...

24 ülkeye ihracat yapan Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya, performansıyla ABD, Çin ve Hindistan gibi önemli ve büyük pazarlarla birlikte en çok yatırım yapılacak 4 bölgeden biri olmayı başardı. Son 2 yılda 10 milyon dolarlık yatırımla kapasitesi ve operasyonel verimliliği artırılan Gemlik Üretim Tesisi 2023’te 100 milyon litre üretim barajını aştı.

Dünyanın önde gelen madeni yağ markalarından Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya (TUCA) Genel Müdürü Nilay Tatlısöz, madeni yağ pazarının 2023 performansını, 2024 hedeflerini ve Castrol’de TUCA’nın giderek artan önemini düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi. Toplantıda ayrıca Castrol Tüketici Araç Bakım Endeksi Araştırması’nın sonuçları da açıklandı.

Marka tarafından stratejik yatırım yapılacak 4 pazardan biri olarak belirlenen TUCA’nın bu noktaya gelmesinde uzun yıllardır uyguladıkları etkili stratejinin yattığını aktaran Tatlısöz, “Marka olarak Gemlik üretim tesisimiz, ürünlerimiz, organizasyonumuz ve müşteri ağımız ile 2030’a kadar uzanacak süreçte önemli atılımlar yapmaya hazırlanıyoruz. Türkiye dışında Ukrayna ve Orta Asya’da da büyüme hedefiyle planlar yapıyoruz. Son 2 yıldır çift haneli büyüme gerçekleştirerek en fazla büyüme gösteren pazarlardan biri olduk. PET-DER verilerine göre Türkiye’de stratejik olarak belirlediğimiz ve başta otomotiv olmak üzere odaklandığımız her alanda lideriz. Trafikteki her 10 aracın 3’ünün karterinde madeni yağımız var. Türkiye genelinde 13 binden fazla noktada müşterilerimize ulaşıyoruz. Türkiye’nin tüm noktalarına ulaştığımız bir ağa sahibiz” diyerek olmak istedikleri her noktada yer almalarını sağlayacak bir yapı oluşturduklarının altını çizdi.

24 ülkeye ihracatla cirosunu ikiye katladı
Markanın Avrupa’daki 8 üretim tesisinden birinin Gemlik olduğunu belirten Nilay Tatlısöz, “2023 yılı başında gerçekleştirilen 5,5 milyon dolarlık yatırımla lojistik ve üretim açısından güçlenerek hedefimiz olan 100 milyon litre madeni yağı ürettik. Burada üretilen madeni yağı iç pazar dışında bölgeye de ihraç ediyoruz. Son iki yılda ihracat gelirlerini dolar bazında ikiye katlayarak ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da yapılacak yatırımlardan Gemlik tesisimiz yine büyük bir pay alacak” diyerek üretim kapasitesinin artırılacağını, yeni tank ve depo yatırımlarının yapılacağını vurguladı.

Araç bakımı denildiğinde ilk akla gelen madeni yağ
Toplantıda ayrıca bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından 13 ilde 24-65 yaş arası bin 500’den fazla araç sahibinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları da açıklandı. Öne çıkan sonuçlar şu şekilde:
Araç bakımı denildiğinde katılımcıların yüzde 44’ünün aklına yağ bakımı/yağ değişimi geliyor.
Türkiye’de araç kullanıcıları madeni yağ konusunda servisteki ustaya güveniyor. Yağ markasına çoğunlukla, doğrudan veya dolaylı olarak, usta karar veriyor (yüzde 77). Madeni yağa usta karar verse de araçta kullanılan madeni yağın markasını neredeyse tüm sürücüler biliyor (yüzde 99,8).
Araç sahiplerinin araçlarının bakımında en çok önem verdiği konular parça değişiminde orijinal ürün kullanılması, bir sonraki bakıma kadar (1 yıl) garanti verilmesi ve değiştirilen parça orijinal olmasa bile garantisinin olması.

Ekonomi Haberleri

Aydem Enerji’nin yeni CEO’su Serdar Marangoz oldu
Türkiye ve Endonezya arasındaki ticari ilişkiler güçleniyor
2025 yılı bütçesi açıklandı: En büyük pay eğitim ve sağlık alanlarına ayrıldı
Söke Pamuğu için sorumluluk alma ve acil denetim çağrısı
Edremit Belediyesi’nde zeytin hasadı başladı
Vergisini ödemeyenlerin listesi açıklandı
Piyasa gözetimi ve denetiminde 82 milyon 688 bin 994 TL ceza kesildi
Denizli Kent Lokantasının 2. şubesi açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Merkezi yönetim bütçesinden sağlık hizmetleri için 1 trilyon 106 milyar lira kaynak ayırıyoruz."
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "2002 yılında 8 milyar lira olarak devraldığımız Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 2025 yılında 1 trilyon 452 milyar liraya yükselttik."