Çanakkale’de öğrenci yurtlarında gıda güvenliği denetimi yapıldı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, yükseköğretim kurumlarının açılmasıyla birlikte öğrenci yurtlarında kapsamlı gıda güvenliği denetimlerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.Gıda güvenliği denetimleri, Safiye Hüseyin Kı...

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, yükseköğretim kurumlarının açılmasıyla birlikte öğrenci yurtlarında kapsamlı gıda güvenliği denetimlerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Gıda güvenliği denetimleri, Safiye Hüseyin Kız Öğrenci Yurdu, Çanakkale Kız Öğrenci Yurdu, Ardes Özel Öğrenci Yurdu, 18 Mart KYK Yurdu ve Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nun kantin ve yemekhane bölümlerinde yapıldı. Denetimlere Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan da katıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, "Denetimlerde gıda işletmelerinin hijyen şartları, ürünlerin izlenebilirliği ve mevzuata uygunluğu kontrol edildi. Ayrıca, kullanılan hammaddelerin saklama ve muhafaza şartları da titizlikle incelendi” dedi.
Türkarslan, denetimler sırasında personele, “Tarım Cebimde" uygulaması hakkında da bilgi verildiğini belirterek, "Bu uygulama sayesinde gıda kontrol işlemleri daha etkin bir şekilde yürütülebilecek” diye ekledi.
Türkaslan, bu denetimlerin öğrencilerin güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yapıldığını vurgulayarak, benzer denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini de belirtti.

Sağlık Haberleri

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya: “Kahvaltıda kahve tüketilmemeli”
Dahiliye uzmanları Giresun’da toplandı, diyabetin endişe verici artışı tartışıldı
Uzmanlar uyardı: "Kuduz riskli temas sonrasında erken müdahale hayat kurtarır"
Çankırı’nın meşhur tuzu, astım ve KOAH hastalarına nefes oluyor
Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat kalp sağlığını koruyor
Fıtık deyip geçmeyin, bağırsakların kangren olmasına bile sebep olabilir
Dünyaca ünlü kalp cerrahları Ankara’da buluştu
Aydın Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü olacak
Van’da simülasyon anjiyo eğitimiyle geleceğin kardiyologları yetişiyor
Engelsiz Yaşam Merkezi sakinlerine diş taraması yapıldı