Burhaniyeli gençler gerçek kahramanlarla buluşuyor

Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyetin 101. yılı nedeniyle Burhaniye Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği ‘Çocuklarımız Gerçek Kahramanlarla Buluşuyor Projesi’ kapsamında 238 sporcu ve aileleri, Kızıklı İlkokulu öğrenci ve öğretmenleriyle...

Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyetin 101. yılı nedeniyle Burhaniye Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği ‘Çocuklarımız Gerçek Kahramanlarla Buluşuyor Projesi’ kapsamında 238 sporcu ve aileleri, Kızıklı İlkokulu öğrenci ve öğretmenleriyle Havranlı Seyit Onbaşı’yı ziyaret etti. Burhaniye Gençlik Spor İlçe Müdürü Aslan Alparslan etkinliğe katılan öğrenci ve velilere teşekkür etti.
Öğrencilerle birlikte Seyit Onbaşı’nın mezarını ziyaret eden Okul Müdürü Aslan Alparslan, “ Günümüzde çocuklarımız zamanlarının büyük bölümünü bilgisayar başında sanal kahramanlarla geçirmekte ve kendilerine bu kahramanları örnek almakta. Oysa, bu topraklar üzerinde yaşamış ve canlarını, kanlarını feda edip bizlere bu vatanı armağan eden yüzlerce kahramanımız bulunmaktadır. İstedik ki bu kahramanları çocuklarımıza daha yakından tanıtalım ve onların sahiplenilmesini sağlayalım. Bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bu projemizi başlatıp Çanakkale kahramanı Havranlı Seyit onbaşının kabrini ve anıtını ziyaret edelim, kahramanlıklarını çocuklarımıza ve gençlerimize anlatalım istedik. Seyit onbaşının torunu tarafından bilgilendirilen çocuklarımız daha sonra Havran Kent Müzesini ziyaret ederek geziyi tamamlamış oldu. Ziyaretin gerçekleşmesinde paydaşlarımızdan olan İlçe Jandarma komutanlığına emniyetimizi sağladığı için Balıkesir Büyükşehir ve Burhaniye Belediyesine Ulaşım destekleri için teşekkür ediyorum. Havran Belediyesi ise iaşe ihtiyaçlarımızı karşıladığı için, Havran Gençlik Spor İlçe müdürlüğüne de misafirperverliği için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Burhaniyeli gençler gerçek kahramanlarla buluşuyor

Eğitim Haberleri

ADIM Üniversiteleri Denizli’de bir araya geldi
Meydan 24 Yaşam Merkezi 1 Kasım’da açılıyor
15 Temmuz Şehitler Cami Ferhat Can Günaydın Kur’an Kursu hizmete açıldı
Afete hazırlıkta sessiz kahramanlar
Filistinli tıp öğrencileri Rektör Savaş’ı ziyaret etti
KBÜ’de "Üniversite-Sanayi İş Birliği İstişare Toplantısı" düzenlendi
OMÜ’lü öğrencilerin tasarım başarısı
Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Türkiye üçüncüsü oldu
Şahinbey Belediyesi müzik kursları yoğun ilgi görüyor
Başkan Taban, öğrencilerle buluştu