Bu orman arıcıların akınına uğruyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin kırsal Hacıali ve Güller mahallelerini kapsayan çam ormanı, arıcıların akınına uğruyor.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin kırsal Hacıali ve Güller mahallelerini kapsayan çam ormanı, arıcıların akınına uğruyor.

Bölgedeki iklim şartları ve flora zenginliğini fırsat bilen kovan sahipleri, çam ormanından bu yıl 10 ton bal elde etti. 20 arıcıya ev sahipliği yapan alanda binin üzerinde kovan bulunurken, üreticiler bölgenin bal ormanı olmasına imkân sağlayan düzenlemeler yapılmasını istedi.

Arıcılığın ülke insanı için önemli bir gelir ve gıda kaynağı olduğunu, bal üretiminin yapıldığı yerlerin tamamına yakınını ise ormanlık alanların teşkil ettiğini belirten bal üreticileri, "Mustafakemalpaşa'da da her geçen yıl arıcılık faaliyetleri artıyor. Dünya bal üretiminde ülkemizin ikinci sırada olduğunu düşünürsek, arıcılığın ne kadar mühim bir gelir kapısı olduğu ortaya çıkar. Geçen yıl Lütfiye Mahallesi'nde kurulan bal ormanı uygulamasının yaygınlaştırılmasını, aynı projenin Hacıali ve Güller'de de hayata geçirilmesini bekliyoruz" dediler.

Bölge korunursa bal üretimi artar

Bu bölgedeki bal üretiminin her geçen yıl yükseldiğini kaydeden arıcılar, "Bölgedeki çam ağaçları kovan sahipleri için büyük avantaj. Hemen ormanın alt kısmında bulunan zengin bitki örtüsü ve polen varlığı buradaki bal üretiminin kalitesini arttırıyor. Bölgede şu an 20 bal üreticisinin binin üzerinde kovanı var. Bu yıl bölgedeki çam ormanından 10 ton bal elde edildi. Bölgenin korunarak, bal üretimine imkan sağlayan uygulamalar için teşebbüste bulunulursa bal üretimi daha da artar" diye konuştular.

Ekonomi Haberleri

SAMULAŞ’ta en düşük maaş 45,5 bin TL oldu
TOFAŞ’tan satışa yönelik açıklama: Süreç devam ediyor
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Türk ordusunu namertle mücadele ederken namerte muhtaç etmeyeceğiz”
Havalimanında unutulan 2 lüks otomobil gümrüğe gönderildi
Yüzde 50 hibe destekle 22 milyon liraya fabrika kuruldu
Bakan Yardımcısı Ünüvar: "Bundan sonra da inşa edilecek limanlar Yeşil Liman şartlarına uygun yapılacak"
Haluk Bayraktar: ’’ SAHA EXPO 2024’te 4.6 milyar doları ihracat olmak üzere, toplam 6.2 milyar dolarlık sözleşme imzalandı’’
Trabzon’u 9 ayda 1 milyon 164 bin 137 yerli ve yabancı turist ziyaret etti
İmzalar atıldı, SAMULAŞ’ta grev sona erdi
Bursa Ticaret Borsası 100. yılında yükselişini sürdürüyor