Bu Ne Akaryakıtmış!

Malatya İl Emniyet Müdürlüğündeki araçlar ile hizmet binasında bulunan jeneratörlerin akaryakıt ihtiyaçları için yaptığı ihaleye katılan bazı firmaların birbirlerini suçladıkları ortaya çıktı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğündeki araçlar ile hizmet binasında bulunan jeneratörlerin akaryakıt ihtiyaçları için yaptığı ihaleye katılan bazı firmaların birbirlerini suçladıkları ortaya çıktı.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 03.05.2012 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan “Malatya Emniyet Müdürlüğü Kuvvesine Kayıtlı Hizmet Araçları İçin Akaryakıt Tüketim Otomatik Sistemi (ATOS) İle Akaryakıt Ürünleri” 1 yıllık süreli alım ihalesine Pekel Petrol Şirketi’nin itiraz ettiği öğrenildi. Şirketin itirazen şikayet dilekçesinde Hasan D.’ye ait (Demirşah Petrol) teklifinin değerlendirme dışı bırakılması gerektiğini belirtmesi dikkat çekti.
Dilekçe de ‘‘Mapet Petrol A.Ş.'ye ait istasyonun idari şartnamenin 47,4 üncü maddesinde belirtilen şartı taşımadığı, istasyonun Polis meslek yüksek okulu kavşağı ile sınırlandırıldığı oysa Mapet Petrol A.Ş.'nin istasyonunun kavşağı geçtikten sonra olduğu ve bu nedenle istenilen şartı taşımadığı, istenilen işyeri açma ve izin belgesinin (GSM) Mapet Petrol A.Ş.'ye ait istasyon için sunulmadığı’’ iddiaları yer aldı. Bir diğer iddia da şunlara yer verildi: ‘‘Teslim edilecek ürünlerin ulusal marker yapılmış olduğunu gösteren belgenin sunulmasının istenildiği, Hasan D.’nin (Demirşah Petrol) istenilen belgeyi sunmadığı, sadece beyanda bulundukları, beyanı destekleyecek analiz v.b. belgede sunulmadığı’’şeklindedir.
Öte yandan Kamu İhale Kurulu Başkanı Mahmut Gürses ise, ‘Mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderilebilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, Hasan Demir’in (Demirşah Petrol) teklifinin değerlendirme dışı bırakılması ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir’ dedi. (Sürmanşet)

İhale Haberleri