Bosna Hersek’te 14 yaşındaki çocuk polise bıçakla saldırdı: 1 ölü, 1 yaralı

Bosna Hersek’in Bosanska Krupa şehrinde 14 yaşındaki bir çocuk, girdiği polis merkezinde gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda 1 polisi öldürdü, 1 polisi de ağır yaraladı.Bosna Hersek’in kuzeybatısındaki Bosanska Krupa şehrinde dün akşam...

Bosna Hersek’in Bosanska Krupa şehrinde 14 yaşındaki bir çocuk, girdiği polis merkezinde gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda 1 polisi öldürdü, 1 polisi de ağır yaraladı.
Bosna Hersek’in kuzeybatısındaki Bosanska Krupa şehrinde dün akşam saat 21.00 sıralarında 14 yaşındaki bir çocuk, polis merkezine girerek bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Bosna Hersek Federasyonu Entitesi İçişleri Bakanı Ramo Isak yaptığı açıklamada, "Küçük bir çocuk karakola girdi ve 2 polis memurunu bıçakladı. Biri hayatını kaybetti, diğerinin durumu ise stabil" bilgisini paylaştı. Isak, olayın ardından entite genelinde polis birimlerinin hazırlık seviyesini artırdığını, Bosna Hersek’te Sırpların yoğun olarak yaşadığı Sırp Cumhuriyeti (RS) entitesindeki polislerin de hazırlık seviyelerini artırdıkları bilgisini aldığını belirtti.

Saldırının nedeni bilinmiyor
Kentin bağlı olduğu Una Sana Kantonu’nun polis sözcüsü Adnan Beganovic ise 2009 doğumlu saldırganın karakola gerçekleştirdiği korkunç saldırının nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.
Una Sana Kantonu İçişleri Bakanı Adnan Habibija ise saldırganın 14 yaşında bir çocuk olmasının "dehşet verici" olduğunu ifade etti. Habibija, “Bizi özellikle şaşırtan şey ise saldırganın 14 yaşında bir çocuk olması ve karakola girip polis memurlarına saldırmaya cesaret etmesidir. Polis, tüm incelemeleri yapıyor ve Una Sana Kantonu Savcılığı ile Bosna Hersek Savcılığı, olaya ilişkin bilgilendirildi, incelemeye dahil oldu” dedi.
Bosanska Krupa Belediye Başkanı Armin Halitovic ise Bosanska Krupa’nın hoşgörülü ve huzurlu bir kent olduğunu ifade ederek olayın kendilerini derinden sarstığını belirtti. Halitovic, “İlgili kurumların tüm incelemeleri gerçekleştirerek bu trajik hadisenin gerçek sebebini ortaya çıkarmasını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Asayiş Haberleri

Ankara’da akrabalar arasında alacak-verecek kavgası: 1 yaralı
Tarsus’ta trafik kazasında 1 kişi yaralandı
Balıkesir’de vatandaşın ihbarına zabıtadan anında müdahale
Kilis’te 18 göçmen ile yakalan organizatör tutuklandı
Devrilen otomobil tramvay seferlerini aksattı
Lastik botta patlama
TUSAŞ’a saldıran teröristlerin kahvaltı yaptığı işletmenin sahibi konuştu
Batman’da zincirleme trafik kazası: 5 yaralı
Kontrolden çıkan araç yan yattı
Kasten yaralama suçundan aranan şahsı jandarma yakaladı