Borrell: "Lübnan, İsrail ve bölge yeni bir savaşı kaldıramaz”

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 'Lübnan, İsrail ve bölge yeni bir savaşı kaldıramaz. AB de bundan etkilenecektir' dedi.Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Tems...

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Lübnan, İsrail ve bölge yeni bir savaşı kaldıramaz. AB de bundan etkilenecektir" dedi.
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Lübnan Dışişleri Bakanı Bou Habib, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Borrell, yaptığı açıklamada, “Lübnan Dışişleri Bakanı Bou Habib ile bir araya geldim. Mavi Hat boyunca gerilimin derhal azaltılmasının nasıl sağlanabileceğini ve herkes tarafından kabul edilebilir siyasi bir çözüme yönelik çabaların nasıl güçlendirilebileceğini ele aldık. Lübnan, İsrail ve bölge yeni bir savaşı kaldıramaz. AB de bundan etkilenecektir. AB’nin Lübnan’a ve Lübnan halkına verdiği güçlü desteği bir kez daha ifade ettim. AB, Güney Lübnan’da barış ve istikrarın korunmasında Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü’nü (UNIFIL) desteklemektedir” dedi.

Siyaset Haberleri

Büyükkılıç: "Şehrimizde Valiliğimiz ile birlikte gerekli önlemlerin alındığını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik"
Aydın-Muğla deniz otobüsü seferleri başladı: CHP Lideri Özgür Özel kaptan köşküne geçerek ilk seferin startını verdi
ABD Yüksek Mahkemesi, 3’e karşı 6 oyla eski Başkan Donald Trump’ın anayasal yetkileri dahilinde yaptığı eylemlerde dokunulmazlığa sahip olduğuna, kişisel eylemlerinde ise dokunulmazlığa sahip olmadığına karar verdi.
Aliyev: “Barış anlaşmasının temel şartı Ermenistan anayasasının değiştirilmesidir”
Bakan Göktaş: "Yurt genelindeki bin 3 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile sosyal yardımları ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi veya ayni olarak ulaştırdık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz”
CHP lideri Özel, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu
İsmil Kazak Türkleri sosyal tesisi açıldı
Bakan Fidan, Kongolu mevkidaşını ağırladı
Şahinbey Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı