BM’den İsrail’in Lübnan saldırıları ile ilgili açıklama

Barış Operasyonlarından Sorumlu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, Lübnan’daki BM Barış Gücü askerlerinin emniyet ve güvenliğinin 'giderek daha fazla tehlikeye girdiğini' belirterek, 23 Eylül’den bu yan...

Barış Operasyonlarından Sorumlu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, Lübnan’daki BM Barış Gücü askerlerinin emniyet ve güvenliğinin "giderek daha fazla tehlikeye girdiğini" belirterek, 23 Eylül’den bu yana operasyonel faaliyetlerin neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi.
İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları, BM’nin bölgedeki faaliyetlerini de olumsuz etkiledi. Barış Operasyonlarından Sorumlu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada Lübnan’daki BM Barış Gücü askerlerinin emniyet ve güvenliğinin "giderek daha fazla tehlikeye girdiğini" söyledi. İsrail’in “Merkava tankları” ve iş makineleriyle birçok bölgeye girdiğine dikkat çeken Lacroix, Hizbullah’ın ise Mavi Hat üzerinden ateş etmeyi sürdürdüğünü hatırlattı.
“Barış gücü üslerine hapsoldu”
23 Eylül’den bu yana operasyonel faaliyetlerin neredeyse durma noktasına geldiğini kaydeden Lacroix, "Barış gücü askerleri uzun bir süredir üslerine hapsolmuş durumda" ifadelerini kullandı. UNIFIL olarak bilinen misyonun diplomatik bir çözüme yönelik tüm çabaları desteklemeye hazır olduğunu vurgulayan Lacroix, "UNIFIL, 1701 sayılı kararın uygulanmasını desteklemekle görevlendirilmiştir. Ancak bu kararın hükümlerini uygulamanın taraflara ait olduğu konusunda ısrarcı olmalıyız" şeklinde konuştu. İsrail ordusunun BM tesisleri yakınlarındaki askeri mevcudiyetini eleştiren Lacroix, İsrail ordusunun UNIFIL’in statüsünü ve personeli ile tesislerini korumak zorunda olduğunun altını çizdi. UNIFIL’e katkı sağlayan üye ülkelere teşekkür eden Lacroix, BM Güvenlik Konseyi’nin güçlü desteğinin hiç olmadığı kadar önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye Haberleri

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in sahra hastanesi saldırısına tepki
Lübnan’dan gelen ikinci gemideki yolcuların tahliyesi de tamamlandı
Kanada’dan Lübnan’da BM üssünü hedef alan İsrail’e tepki: “Endişe verici ve kabul edilemez”
Lübnan’dan tahliye edilen Türk vatandaşları Mersin’de alkışlarla karşılandı
Lübnan’dan gelen gemiden 558 yolcunun tahliyesi tamamlandı, vatandaşlar duygularını anlattı
Lübnan’dan tahliye operasyonu: Deniz Kuvvetlerine ait ilk gemi Mersin’e ulaştı
Beyoğlu’nda gün batımı manzarası hayran bıraktı
Bakan Kurum: "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van’da 13 gündür kayıp olan Rojin’in babası ve amcası ile telefonda görüştü
HEKİMSEN Genel Başkanı Kurban: “Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğiyle aile hekimlerinin maaşları yüzde 12,5 azalacak”