BM Genel Sekreteri Guterres’ten Lübnan’da ateşkes çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan’da ateşkes çağrısında bulunarak, “Lübnan’da her ne pahasına olursa olsun topyekun bir savaştan kaçınılmalı” dedi.İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, BM...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan’da ateşkes çağrısında bulunarak, “Lübnan’da her ne pahasına olursa olsun topyekun bir savaştan kaçınılmalı” dedi.
İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan’da ateşkes çağrısında bulundu. Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric, “Genel Sekreter, Lübnan’daki çatışmaların tırmanmasından son derece endişe duymaktadır. Derhal ateşkes çağrısında bulunuyor. Lübnan’da her ne pahasına olursa olsun topyekun bir savaştan kaçınılmalı ve Lübnan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir” dedi.
Guterres’in sabah erken saatlerde Lübnan Başbakanı Najip Mikati ile görüştüğünü aktaran Dujarric, “Başbakan’a Lübnan’daki tüm Birleşmiş Milletler misyonunun ülkede ihtiyacı olan herkese yardım etmek üzere seferber olduğunu söyledi. Genel Sekreter, uluslararası topluma bugün Beyrut’a yönelik başlatılan 426 milyon dolarlık insani yardım çağrısına acilen destek olmaları çağrısında bulunmaktadır. Genel Sekreter, temaslarına ve sahadaki temsilcileri de durumu yatıştırmaya yönelik çabalarını devam edecek” dedi.

Siyaset Haberleri

İran’ın New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısı hakkında ABD’ye önceden bilgi verilmediğini açıkladı.
İran: “Operasyonun ilk aşamasında yaklaşık 200 füze ateşlendi”
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan: “İran’ın ve bölgenin barışı ve güvenliği için meşru yasal hakkımızı kullanarak Siyonist rejimin katliamlarına cevap verdik” dedi.
Kurtulmuş: "Türkiye’nin özgürlükçü, demokrat, kuşatıcı, kapsayıcı güçler ayrılığını prensip alan anayasaya ihtiyacı var, 1 yıl içinde konular olgunlaşır"
CHP Genel Başkanı Özel’den Devlet Bahçeli açıklaması
Türkiye’den Nepal’e başsağlığı mesajı
Trump: "Ben başkan iken Orta Doğu’da savaş yoktu”
CHP Genel Başkanı Özel: "İsrail durdurulmazsa ne olacağı ortada"
İran’ın İsrail’e ateşlediği füzeler birçok şehirde görüntülendi
Kaçakçılıkla suçlanan ve CHP’den istifa eden Milletvekili Ün, şoförünü suçladı