Bitlis’e 115 hekim ataması yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bitlis’e 18 uzman hekim ve 97 pratisyen hekim olmak üzere 115 hekim ataması yapıldı.Sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekild...

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bitlis’e 18 uzman hekim ve 97 pratisyen hekim olmak üzere 115 hekim ataması yapıldı.
Sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde sunulması amacıyla yapılan atamalarla Bitlis ilindeki sağlık personeli sayısının önemli ölçüde artması bekleniyor. Atanan hekimler, çeşitli sağlık kuruluşlarında göreve başlayacak. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yapılan atamaların bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını ve sağlık personeli ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağını belirtti. Yeni hekimlerin atanmasıyla birlikte, sağlık hizmetlerinin il genelinde daha yaygın ve erişilebilir hale geleceği öngörülüyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici, “Bu atamalarla birlikte ilimizdeki sağlık hizmetlerinde önemli bir iyileşme sağlanacak ve vatandaşların sağlık ihtiyaçlarının daha hızlı bir şekilde karşılanacak” dedi.

Sağlık Haberleri

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne atanan Ceviz, Mersin’e veda etti
Karaman’da 200 yataklı ek hastane binasının yapımına başlandı
9. Uluslararası MolBiyoKon’24 Kongresi İYTE ev sahipliğinde İzmir’de yapıldı
Okulda doğru kıyafet ve ayakkabı seçimi önemli
Kaymakam Karaloğlu, 17. kez kan bağışında bulundu
Bulanık’ta yangın tatbikatı gerçeği aratmadı
Prostat kanseri bilgilendirildi
Köyceğiz’de ‘Okulumda Kanpanya Var’ projesi anlatıldı
Sağlık-Sen’den tıp fakültesi öğrencilerine önemli destek
Alzheimer, obezite ve şeker hastalıklarının tedavisinde bitkisel ilaçlar araştırılıyor