Bilişim 500 Araştırması’nda ULAK Haberleşme "Bilgi Güvenliği Donanımı Kategorisi"nde birinci oldu

Türkiye’nin en büyük 500 bilişim şirketinin belirlendiği 'Bilişim 500 Araştırması'nda Türkiye’nin yerli ve milli iletişim altyapısının sürdürülmesinde kritik rol oynayan ULAK 'Bilgi Güvenliği Donanımı Kategorisi'nde, birincilik ödülüne layı...

Türkiye’nin en büyük 500 bilişim şirketinin belirlendiği "Bilişim 500 Araştırması"nda Türkiye’nin yerli ve milli iletişim altyapısının sürdürülmesinde kritik rol oynayan ULAK "Bilgi Güvenliği Donanımı Kategorisi"nde, birincilik ödülüne layık görüldü.
Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması Bilişim 500’ün düzenlenen ödül töreninde, evrensel dijital dönüşüm için yenilikçi, sürdürülebilir teknolojiler ve çözümler üreten ULAK Haberleşme A.Ş.’ye Sistem Entegratörü İş Ortağı ana dalı ‘Bilgi Güvenliği Donanımı Kategorisi’nde birincilik ödülü verildi. ULAK Haberleşme A.Ş. Genel Müdürü Dr. R. Ruşen Kömürcü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ULAK Haberleşme’nin haberleşme alanında fark oluşturan, rekabetçi çözümleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ettiğin belirtti.
“Türkiye’nin hemen her noktasında 3 bine yakın baz istasyonuyla güvenli, yerli ve milli iletişim altyapısının sürdürülmesinde kritik rol oynayan ULAK, 4,5G baz istasyonuyla yüksek hızda veri iletimi, geniş kapsama alanı ve kesintisiz iletişim özellikleriyle de dikkat çektiğini söyleyen Kömürcü, “Yenilikçi teknolojisi sayesinde kurumsal müşterilere yüksek kalitede hizmet sunmayı amaçlayarak tamamen yerli kaynaklarla, Türkiye ekonomisine de önemli katkılar sağlamaktayız” dedi.
Haberleşmede, yerli üretimle hem istihdam oluyturmayı hem de teknoloji ihracatıyla Türkiye’nin geleceğine yönelik stratejik adımlar atmanın planlandığını aktaran Kömürcü,
“Güçlü güvenlik özellikleriyle öne çıkan ULAK, kullanıcı verilerinin korunması ve siber tehditlere karşı dirençli yapısıyla hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların güvenliğini en üst düzeyde sağlıyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki kullanıcılar, ürünlerimiz sayesinde hızlı ve güvenilir haberleşme hizmetine erişebiliyor. Bu durum, dijital hizmetlerin yaygınlaşması, akıllı şehir, akıllı ulaşım projeleri ve diğer yenilikçi projelere de önemli katkılar sunuyor” ifadelerini kullandı.
kolay yönetilebilir ve düşük maliyetli hale getirmek amacıyla geliştirdiği SD-WAN (Software Defined Wide Area Networking) çözümüyle Türkiye’nin ilk ve tek milli ağ çözümü olma özelliğini taşıdığını anlatan Kömürcü, SD-WAN teknolojisiyle ağ yönetimini merkezi hale getirerek maliyetleri düşürüyor ve performansı artırdığını ve saldırılara karşı koruduğunu kaydetti.
Günümüz iletişim teknolojisi olan 4,5G’ye yatırım ve projelerini sürdüren ULAK Haberleşme’nin bu deneyim ve yetkinliklerini gelecek nesil teknolojilerde de referans aldığını ifade eden Kömürcü, "5G ve 6G çözümlerini inovatif ve sürdürülebilir yaklaşımla geliştiren ULAK Haberleşme hem yurt içindeki pazarda hem globalde etkin ve stratejik adımlar atmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Haberleri

21 Aralık Uzay Şenliği
Dünyaca ünlü profesöre yapay zeka ile ürün tanıttılar
realme, soğuğa duyarlı renk değiştiren telefonunu tanıttı
ERÜ’de yeni alınan ‘anjiyografi’ ve ‘ultrasonografi’ cihazı hizmete başladı
Milli İstihbarat Akademisi Öğretim Üyesi Dr. Erbay: “Türkiye’de yapay zeka modelinin geliştirilmesi güvenlik anlamında oldukça önemli”
Oyun tutkunları için yılbaşı şöleni başlıyor
Öğrenciler yerli malın önemini Togg ile öğrendi
Türkiye’nin ilk Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi KBÜ’de tanıtıldı
Selçuk Bayraktar’a iki üniversiteden fahri doktora unvanı
Selçuk Bayraktar’a fahri doktora unvanı