Beyşehir’de cipslik patates üretim alanlarında hasat başladı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde cipslik patates üretim alanlarında hasat başladı.Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ekiplerin yürütülen hasat dolayısıyla sahaya çıkarak hasat aşaması kontrollerine başladığı belirtildi. Konu...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde cipslik patates üretim alanlarında hasat başladı.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ekiplerin yürütülen hasat dolayısıyla sahaya çıkarak hasat aşaması kontrollerine başladığı belirtildi. Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, çiftçilerle sahada buluşan ekiplerin yürüttüğü kontrolleri esnasında karantinaya tabi hastalık etmenleri yönünden incelemelerde bulunduğu aktarıldı. Açıklamada, çiftçilerle bilgi alışverişinde bulunulurken patates hastalık zararlıları konularında bilgilendirmeler yapıldığı belirtilerek, üreticilerin bitkisel üretim hakkında İlçe Müdürlüğünden teknik destek alabileceği de hatırlatıldı.
Beyşehir’de yaklaşık 3 bin dekarlık alanda cipslik patates üretimi yapılırken, ortalama dekara 4,5-5 ton verim öngörülüyor.

Ekonomi Haberleri

Türklerde Ahilik Kültürü ve Esnaf Teşkilatı Paneli
Bafra Ovası’nda Çeltik Hasat Şenliği: 165 bin ton rekolte beklentisi
Sincan Belediyesi kendi mobilyasını üretiyor
Şeker pancarında 2024 yılı alım fiyatı ton başına 2 bin 375 lira olarak belirlendi
Denizli OSB’de KOSGEB destekleri anlatıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı: "Türkşeker tarafından 2024 yılı şeker pancarı alım fiyatı kota tamamlama primi ile birlikte ton başına 2 bin 375 lira olarak belirlenmiştir."
Cevdet Yılmaz: “2025’in ortalarında enflasyondan bugünkü kadar bahsetmeyeceğiz”
TTSO Başkanı Coşkun, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü
Güvenli ödeme sistemi 27 Eylül Cuma günü zorunlu hale geliyor
Tunceli’de, 2024 yılının ahisi belli oldu