Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde 358. kez rakip olacak. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılıların 128-115 üstünlüğü bulunuyor.
Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray, yarın saat 20.30’da Tüpraş Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan haftalarda sarı-kırmızılılar 22 galibiyet, 5 beraberlikle aldığı 71 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyetle topladığı 44 puan 4. sırada yer alıyor.
358. randevu
Beşiktaş ile Galatasaray rekabeti 22 Ağustos 1924 yılında Taksim Stadı’nda oynanan müsabakayla başladı ve o maçı siyah-beyazlılar 2-0’lık skorla kazandı. İki takım bugüne kadar 357 kez rakip oldu. Geride mücadelelerde sarı-kırmızılılar 128 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 115 defa rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray’ın 498 golüne, Beşiktaş 470 golle karşılık verdi.
İki takım arasında son olarak ligin ilk yarısında oynanan maçı Galatasaray 2-1’lik skorla kazandı.
Ligde de Galatasaray önde
İki takım Süper Lig tarihinde 133 kez mücadele etti. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 51, siyah-beyazlılar 39 kez gülen taraf oldu. 43 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı. Aslan 164 kez rakip fileleri havalandırırken, Kartal da 141 kez gol sevinci yaşadı.
Yasin Kol düdük çalacak
Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbiyi hakem Yasin Kol yönetecek. Kol’un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Samet Çiçek yapacak. Maçın 4. hakemi ise Çağdaş Altay olacak.
Trabzon bölgesi hakemi olan Yasin Kol, kariyerinde ilk kez bir derbide düdük çalacak.
Spor Haberleri
Hedefi 12’den vurdular
Aydınspor başkanından şampiyonluk mesajı
Kocaelispor’dan seyircisiz oynama cezasına itiraz
TFF, ABD’de seçmeler yapacak
Sivasspor’da, Fenerbahçe mesaisi devam etti
DOSD Meram Spor Kulübü’nün özel sporcusu Uysal Türkiye şampiyonu oldu
Elazığ Vücut Geliştirme Fitness Temsilcisi yeniden Kılıç oldu
Beşiktaş, Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdürdü
Emre Belözoğlu: "Avrupa’yı konuşmak, Avrupa üzerinden değerlendirmeler yapmak çok gerçekçi değil"
Fenerbahçe’de, Sivasspor maçı hazırlıkları devam etti