Başkentte antika eşyalar ve klasik otomobiller ilk defa bir arada satıldı

Ankara’da ilk defa antika ürünler ve klasik otomobiller bir arada satışa sunuldu. Müzayede, sosyal medya fenomenleri ve başkentliler tarafından ilgiyle karşılandı.İçinde, Atatürk’ün Time Dergisi’ne kapak olduğu fotoğrafın da bulunduğu...

Ankara’da ilk defa antika ürünler ve klasik otomobiller bir arada satışa sunuldu. Müzayede, sosyal medya fenomenleri ve başkentliler tarafından ilgiyle karşılandı.
İçinde, Atatürk’ün Time Dergisi’ne kapak olduğu fotoğrafın da bulunduğu müzayede başkentte düzenlendi. Mezat ürünlerin yanı sıra antika otomobillerin de açık arttırmayla satılmasının Ankara’da ilk defa yapıldığı kaydedildi. Sosyal medya fenomenleri, alıcılar ve başkentliler tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlik 2 haftada bir cumartesi günleri düzenlenmeye devam edecek.

“Biz burada sadece satıcıyla alıcıyı bir araya getiriyoruz”
Ankara’da böyle bir müzayedenin ilk defa yapıldığını kaydeden ve müzayedenin kurucularından olan Hakan Özkan, “Çok heyecanlıyız açıkçası, Ankara’da bu kadar büyük bir müzayede ilk defa olacak. 1840’lardan başlayan antika ve klasik eşyaların satışı başladı. Klasik ve antika eşyalar olduğu için eşyaların belirli bir fiyatı yok. Müzayedemize kadınlar katılıyor. Onlar daha çok mutfak eşyaları, porselen, fincan gibi şeyler için geliyorlar. Objeler var, eşyalar var, süsler var birçok ürün var yani burada binden fazla ürün var. Yetiştirebildiğimiz kadarını bugün müzayedede sergileyeceğiz. Satışa sunacağız. 50 satıcımız var. Toplamda satıcılar ve alıcılar olmak üzere 250-300 kişi olacak müzayedede. Ankara’nın böyle bir şeye ihtiyacı vardı. İstanbul’da oluyor böyle etkinlikler. Ankara’nın da böyle etkinliklere ihtiyacı vardı. Biz burada sadece satıcıyla alıcıyı bir araya getiriyoruz. Güzel bir salon oldu, herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Kültür Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Ahiliği okullarımızda öğretmek ve yaşatmak istiyoruz"
14. Diyarbakır Karpuz Festivali’nde ilk üçe girenlere para ödülü
Altın zeytin festivalde görücüye çıktı
Türkiye’nin en büyük antika fuarı Talas’ta açıldı
Beşiktaş Belediyesi Beltaş Kitap Kafe’de Atilla Dorsay’ı ağırladı
Bodrum’da sinema şöleni
Başkent’te Seğmen şal ve kama kuşanma töreni gerçekleştirildi
9. Karadeniz Kitap Fuarı açıldı
Eskişehir Türk Ocağı yeni dönem faaliyetlerine başlıyor
Lise öğrencileri ahiliği öğreniyor