Başhekim Uğur Yıldız’ın gözünden "Beyaz Ankara" sergisi

Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Uğur Yıldız’ın 'Beyaz Ankara' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Dr. Yıldız, Ankara’nın gri bir şehir olmadığını belirterek, 'Ankara kadim bir şehir, tarihi süreci, g...

Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Uğur Yıldız’ın "Beyaz Ankara" adlı fotoğraf sergisi açıldı. Dr. Yıldız, Ankara’nın gri bir şehir olmadığını belirterek, "Ankara kadim bir şehir, tarihi süreci, geçmişi olan bir şehir" dedi.
Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Uğur Yıldız’ın uzun yıllar kış aylarında Ankara’da çektiği fotoğraflar, ATO Congresium’da açılan sergide ziyaretçilerini bekliyor. Ankara’nın karlı günlerini ve soğuk kış aylarını anlatan fotoğraflar, ziyaretçilerine Ankara’nın gri bir şehir olmadığını hatırlatıyor.

"Ankara’nın geçmişten bugüne kadar bütün süreçleri, zamanları, değişimleri, gelişimlerini hepsini biliyorum"
Lise yıllarında fotoğrafçılığa merak saldığını söyleyen Dr. Yıldız, "Altındağ’da doğdum, hala Ankara’da yaşıyorum. Ankara’nın geçmişten bugüne kadar bütün süreçleri, zamanları, değişimleri, gelişimlerini hepsini biliyorum. Bu arada zaman zaman fotoğraflamaya çalıştım. Ankara kadim bir şehir, tarihi süreci, geçmişi olan bir şehir. Cumhuriyetimizin kuruluşu, başkenti, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Camii, kutsal mekanlar, meclis, ikinci meclis, Ulus tarihi bir mekan. Anıtkabir, Kızılay, Sıhhiye, insanların çalıştığı ve gidip geldiği mekanlar. Bu arada nüfusun da giderek değişime uğradığı bir şehir. Onu da ortaya çıkarttım. O da benim için bir belge. Buna devam edeceğim" diye konuştu.

"Fotoğrafı herkesin ulaşabildiği yerlerde çekmek kolay"
Fotoğrafçılık yaptığı zamanlarda birçok anı biriktirdiğini söyleyen Yıldız, "Çin’den Peru’ya kadar dünyanın dört bir yanını gezdim ve aynı zamanda fotoğrafladım. Tehlikeler de yaşadım. Mesela Ankara’da Kocatepe Camii’nin minaresine çıktım. Minarede kapalı kaldık. Soğuk, kar kışta kapalı kaldık. Peru Lima’da varoşlarda fotoğraf çekiyordum, üzerime saldıracaklardı. Zor kaçtım kurtuldum. Mekke’de fotoğraf çekmek yasak. Suudi polisleri beni yakaladı, zor anlarım oldu. Fotoğrafı herkesin ulaşabildiği yerlerde çekmek kolay. Onun fazla bir özelliği olmuyor" ifadelerini kullandı.
Sergide Ankara’nın değişimine ve beyaz görüntüsüne yer verdiğini belirten Yıldız, serginin pazar gününe kadar açık olacağını ve saat 10.00’dan 19.00’a kadar gezilebileceğini söyleyerek, fotoğrafseverleri sergiye beklediğini ifade etti. Yıldız, ayrıca geniş bir arşivi olduğunu ve bunu da ilerleyen günlerde sanatseverlerle buluşturmak istediğini söyledi.

Kültür Haberleri

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali coşkulu başladı
Çayönü Tepesi’nde 60 yıllık kazı serüveni sergisi
Datça’da ‘Sarıcayaz’ festivali başladı
Başkan Arıcı, yılın ahisine şed kuşattı
Kahramanmaraş’ta işitme engelliler için sessiz perde
Başkan Durbay öğrencilerle buluştu
SBB Konservatuarı Tiyatro Kurslarına başvurular başladı
Roma Lejyoner Zırhı bin 500 yıl sonra çıkarıldığı topraklara geri döndü
Hastanede belgesel gösterimi
Adana Sanat Evi’nde Dil Devrimi Kutlaması