Balkanlardan gelen öğrenciler, Gençlik Şöleni’nde sahne aldı

Edirne’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Şöleni gerçekleştirildi. Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler de şölende sahne alarak gösteri yaptı.Kentin en işlek noktalarından birisi olan S...

Edirne’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Şöleni gerçekleştirildi. Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler de şölende sahne alarak gösteri yaptı.
Kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen Gençlik Şöleni’nde Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova’dan katılan öğrenciler de gösteri yaptı.
Basketbol, voleybol, jimnastik, tenis, boks, badminton gibi farklı branşlarda spor gösterileri yapıldı. Ayrıca Saraçlar Caddesi’nde açılan stantlarda pandomim gösterisi, yüz boyama, satranç, mangala, bileklik yapma, zeka oyunları, inovasyon, dene-yap atölyesi ürün sergisi şövalye savaşı gibi çeşitli etkinlikler de yoğun ilgi gördü.
Stantları dolaşan Edirne Valisi Yunus Seze ve beraberindeki heyet, öğretmenlerden bilgi alarak öğrencilerin gösterilerini izledi.
Caddede kurulan platformda sahne alan öğrenciler gençlik konseri ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Yağmura rağmen doyasıya eğlenen katılımcılar, gösterileri telefonlarına kaydetti.
Müzik şöleninin ardından Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova gibi Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler ve kentteki halk oyunları ekipleri sahne alarak gösteri yaptı.

Kültür Haberleri

40 bin Aydınlı, kurtuluş coşkusunu Funda Arar konseriyle yaşadı
Efeler Belediyesi, 7 Eylül ruhunu tüm gün yaşattı
Antalya Foodfest’te lezzet şöleni yaşanıyor
Osmancık Kapari turşusu, coğrafi işaret olarak tescillendi
Manuş Baba’dan Ahmetli’de konser
Mardian Mall 4. Yıl Festival’ine hazır
Ankara’da “12 Eylül’ün Eşsiz Tanıkları” paneli gerçekleştirildi
‘Tembel Ayşe’ Sincan’da tam not aldı
Osman Gazi’nin sünnet olduğu yerde 756 yıl sonra 25 çocuğa sünnet şöleni yapıldı
2023’te müzelere 600 bine yakın ziyaret