Bakan Tunç: “Olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmı...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır” dedi.
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için çalışmalar büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam etmektedir. Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, olayın nedeni ve sorumluların tespiti için mühendis ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini ve olay yerinde ekibin incelemelerine devam ettiğini açıkladı. Bakan Tunç, adli soruşturmanın 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürüldüğünü ifade etti.

Siyaset Haberleri

İBB Başkanı İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti
Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın sosyal medya paylaşımına ilişkin açıklama
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: "Demir-çelik üretimimiz 16,4 milyon tondan, 33,7 milyon tona çıktı"
Adalet Bakanı Tunç: "Darbecilerin yaptığı bir anayasayla yol yürümek Türkiye’ye yakışmaz"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Isparta’da
Bakan Yumaklı: "2025 için biyoteknik mücadele desteğini artırdık”
İBB Başkanı İmamoğlu: “Bu büyük millet kalbinde yer açtığını, iktidarın tertibiyle, tehdidiyle ve korkusuyla terk etmez”
İngiltere Dış İstihbarat Servisi Başkanı Moore: “İran’ın (İsrail’e) misilleme yapmayı deneyeceğinden şüpheleniyorum”
Bakan Bayraktar: "Şırnak’ta, Kato’da, petrol arayabiliyor üretebiliyorsak bunun başında elbette ki terörle mücadelede elde edilen başarılar var"
CIA Başkanı Burns: “Ateşkes için hem İsrail’in hem de Hamas’ın bazı tavizler vermesi gerekiyor"