Bakan Şimşek: “2025 yılı başında devreye alacağımız Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “2025 yılı başında devreye alacağımız Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek” dedi.Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi”ne...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “2025 yılı başında devreye alacağımız Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi”ne ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Şimşek, “2025 yılı başında devreye alacağımız Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek. Ticari taşıtlarda zorunlu, bireysel taşıtlarda ilk etapta isteğe bağlı olacak sistemle akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi ve kayıt dışılığın azaltılması sağlanacak. Hedefimiz genel vergi oranlarını artırmadan, kayıt dışılığı azaltmak ve harcama kesintileriyle birlikte mali disiplinimizi daha da güçlendirmektir. Vergide adalet ve etkinliği artıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri

Kadın zeytincilere, zeytin yetiştiriciliği eğitimi
Vali Çeber, Antep fıstığı lisanslı depoda incelemelerde bulundu
Türk Yıldızları gökyüzünü renklendirdi
İngilizler en çok Marmaris’te evlenmeyi seviyor
“Dünyanın en pahalı baharatı" safran çiçek açmaya başladı
Duran: “İhracat için KOBİ’lerin önü açılmalı”
Yunusemre’de tarımın ve üreticilerin sorunları masaya yatırıldı
Batman’da develet desteğiyle açılan tekstil fabrikası 200 kişiye ekmek kapısı olacak
Palamudun tanesi 150 TL’den 80 TL’ye düştü
Şeker pancarının tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuğu