Ataşehir’de çevreci hareket: Başkan Adıgüzel ve çevreciler parkta buluşup çöpleri topladı

Ataşehir Belediyesi ve sivil çevre hareketi Let’s Do It Türkiye, 'Temiz Bir Çevre, Sağlıklı Bir Gelecek İçin Harekete Geçiyoruz' sloganıyla Dünya Temizlik Günü’nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Ataşehir Belediye Başkanı...

Ataşehir Belediyesi ve sivil çevre hareketi Let’s Do It Türkiye, "Temiz Bir Çevre, Sağlıklı Bir Gelecek İçin Harekete Geçiyoruz" sloganıyla Dünya Temizlik Günü’nde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ise “Ataşehir’i daha yeşil, temiz ve yaşanabilir bir yer haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
Ataşehir Belediyesi, Dünya Temizlik Günü’nde Let’s Do It Türkiye işbirliğiyle Kayışdağı Mahallesi Zeynel Özdemir 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda anlamlı bir çevre etkinliği gerçekleştirdi. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, park içerisine atılan çöpler Başkan Adıgüzel ve çevreciler tarafından toplanarak çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Plastik şişe ve bardak kullanılmadı
Ayrıca, etkinlik sırasında doğaya zarar veren plastik atık sorununa dikkat çekmek amacıyla plastik şişe ve bardak kullanılmadı, katılımcılar, yeniden kullanılabilir termos ve mataralarla etkinliğe katıldı.

“Çevremizi korumak, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir doğa mirası bırakmak istiyoruz”
Çevre sorunlarıyla mücadele etmenin önemine vurgu yapan Başkan Adıgüzel, "Bugün, Ataşehir Kayışdağı Mahallesi’ndeki Zeynel Özdemir 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledik. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte, dünya daha temiz olsun istiyoruz; ancak bu sorumluluğun öncelikle kendi evimizin önünü temizlemekle başladığını unutmamalıyız. Ataşehir’i daha yeşil, temiz ve yaşanabilir bir yer haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Göreve talip olduğumuzda yüksek sesle şunu söyledik, Ataşehir’i daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir kılacağız’. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda, Türkiye genelinde 80 ilde yürütülen ’Let’s Do It, Harekete Geç’ hareketi de bu amaçla farkındalık oluşturuyor. Biz çevremizi korumak, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir doğa mirası bırakmak istiyoruz. Bu nedenle Ataşehir’de birçok projeyi eş zamanlı olarak hayata geçiriyoruz.
Amacımız, komşularımızın mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte, Temizlik İşleri, Çevre ve Park Bahçeler Müdürlükleriyle işbirliği yaparak, Ataşehir’i İstanbul’un en temiz ilçesi yapma hedefindeyiz. Her noktamızı pırıl pırıl hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu etkinliğe katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kayışdağı’ndan Ataşehir’in on yedi mahallesine temizlik bilincini hep birlikte yayacağız” dedi.
Her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Dünya Temizlik Günü’nde, çevre hassasiyetini artıracak ve temizlik eylemlerine destek olmayı özendirecek etkinlikler düzenleniyor.

Yaşam Haberleri

Trabzon Valiliğinden afet açıklaması
Amasya Kalesi’nde çevre temizliği yaptılar
Siirt’te yıldırım düştü: 64 keçi telef oldu
Saray Kaymakamı Gürdal sel bölgesinde
Eskinin eğitim yuvası okul şimdilerde uyuşturucu yuvası oldu
6 Şubat depremlerinde kaybolduğu iddia edilen balıklar yeniden ortaya çıktı
Trabzon Araklı’daki heyelanlar cep telefonu kameralarına yansıdı
Elazığ’da yıldırım düştü, 20 hayvan telef oldu
Van’da sağarak sele neden oldu
Akdeniz’de aynı anda 6 hortum oluştu