Atakum Belediyesi’nden 1. Fındık Festivali

Samsun’un Atakum Belediyesi’nin organize ettiği '1. Fındık Festivali', 29 Eylül Pazar günü Özören Mahallesi’nde gerçekleşecek.'Birlikte üretiyoruz, birlikte yönetiyoruz' sloganıyla düzenlenecek festival programında halk oyunları, kemen...

Samsun’un Atakum Belediyesi’nin organize ettiği "1. Fındık Festivali", 29 Eylül Pazar günü Özören Mahallesi’nde gerçekleşecek.
"Birlikte üretiyoruz, birlikte yönetiyoruz" sloganıyla düzenlenecek festival programında halk oyunları, kemençe gösterileri, konser, davul-zurnalarla otçu yürüyüşü, aşıklar atışması, kadın el emeği pazarı, çocuklar için atölyeler gibi bir dizi etkinlik yer alacak. Program 11.00-20.00 saatleri arasında mahalle meydanında yapılacak.

“Tüm halkımızı bekliyoruz”
Festival hakkında bilgi Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözünden yola çıkarak bu yıl, festival programımızın ilkini gerçekleştiriyoruz. Geleneksel hale getireceğimiz şenliğimiz, Karadeniz’in muhteşem doğasının hediyesi ve bölge ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan fındık ürünü ile anılacak. Üreticimizi, vatandaşlarımızı gönüllerince eğleneceği zengin içerikli bir program bekliyor. Atakum Belediyesi 1. Fındık Festivali’ne tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Kültür Haberleri

Bakan Ersoy: "Anadolu kökenli olan ve izinsiz yurtdışına çıkarıldığı ispat edilen eserleri yüzde 100’e yakın başarıyla ülkemize getirmeyi başarıyoruz"
Samsun’da "yılın ahisi" yarım asırlık demirci oldu
Çankırı’da Ahilik Haftası kutlandı
Gastronomide ‘Yılın Ahisi’ seçilen Şef Recep İncecik, şed kuşandı
Ahilik geleneği Bursa’da yaşatılıyor
Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde sergi
’Pabucu dama atılmak’ deyimi buradan geliyor
Balıkesir’de köylü kadınlar şalvar gecesinde eğlendi
Rus klasiği "Suç ve Ceza" tiyatro uyarlamasıyla Anadolu’yu dolaşacak
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yeni sezonda sanatseverlerle buluşmaya hazır