Anne ve baba adaylarına özel ’Koru Doğa Kampı’

Koru Hastanesi tarafından ebeveyn adaylarını doğuma hazırlamak amacıyla 1-3 Kasım tarihleri arasında 'Koru Doğa Kampı' düzenlenecek.Koru Hastanesi, anne ve baba adaylarını doğuma en iyi şekilde hazırlamak, doğum sürecini bilinçli ve gü...

Koru Hastanesi tarafından ebeveyn adaylarını doğuma hazırlamak amacıyla 1-3 Kasım tarihleri arasında "Koru Doğa Kampı" düzenlenecek.
Koru Hastanesi, anne ve baba adaylarını doğuma en iyi şekilde hazırlamak, doğum sürecini bilinçli ve güvenli hale getirmek, süreçteki kaygıları hafifletmek ve doğumun doğal bir süreç olduğu bilincini yayarak toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle Koru Doğa Kampı projesini hayata geçirdi. ‘Hazırlıklı olmak her şeyi değiştirir’ sloganıyla yola çıkan hastane tarafından yapılan açıklamada, “Doğum, insanın hem beden hem de ruhuyla yeni bir hayata kapı araladığı, geleceği inşa ettiği eşsiz bir olaydır. Bir varlığın dünyaya ilk adımı, insanlık için yeni bir başlangıcın habercisidir. Her doğum, sadece bir bebeğin değil, aynı zamanda bir ailenin, toplumun ve insanlığın yeniden şekillenmesini sağlar. Bu süreç, hem biyolojik bir gerçeklik hem de varoluşun derin anlamını içinde barındırır” denildi.
Açıklamada doğumun toplumlar tarafından farklı anlamlar yüklense de özünde her zaman yaşamın en saf, en temel hali olarak kaldığı ifade edilerek, “Modern çağda ise, doğumun doğal ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi, anne ve bebek sağlığı açısından büyük önem kazanmıştır. Bu süreci bilinçli ve güvenli hale getiren tıbbi hizmetler ve eğitimler, doğumun yalnızca fiziksel değil, duygusal ve ruhsal boyutunu da dikkate alarak anne adaylarının kendilerini en iyi şekilde hazırlamalarını sağlar” ifadelerine yer verildi.
Tarihin erken dönemlerinde doğum sürecinin çoğunlukla bilinmezliklerle dolu ve riskli bir olay olarak görüldüğüne dikkati çekilen açıklamada, “Modern tıbbın gelişmesiyle birlikte doğum süreçleri daha güvenli hale getirildi. Bu değişim, annelerin ve bebeklerin sağlığına yönelik daha iyi koşullar sunan tıbbi hizmetlerin ve bilinçli doğum eğitimlerinin yaygınlaşmasıyla gerçekleşti. Ebelik hizmetlerinden modern doğumhanelere kadar her adımda anne ve bebek sağlığını ön planda tutan bir dönüşüm yaşandı. Günümüzde bu tarihsel sürecin kazandırdığı bilgilerle doğum artık daha güvenli, planlı ve kontrollü bir deneyim haline gelmiştir” değerlendirilmesi yapıldı.

“Doğuma hazırlık eğitimleri bu noktada büyük bir rol oynar”
Anne olmanın “sadece bir bebeği dünyaya getirmekle sınırlı olmayan, derin ve çok boyutlu bir deneyim” olduğu dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Geçmişten günümüze doğum hizmetleri, anne ve bebek sağlığını iyileştirmek için önemli bir yol kat etmiştir. Modern tıbbın getirdiği yenilikler, ebelik hizmetlerinin geliştirilmesi ve doğuma hazırlık eğitimleri sayesinde doğum artık çok daha güvenli ve bilinçli bir süreç haline gelmiştir. Bu hizmetler, yalnızca doğumun gerçekleştiği anı değil, aynı zamanda doğum öncesi ve sonrasındaki tüm süreci kapsayarak, anne ve bebek sağlığının korunmasında kritik bir rol oynar. Doğuma hazırlık eğitimleri, modern doğum hizmetlerinin önemli bir parçası olarak ortaya çıkmış ve annelere hem fiziksel hem de duygusal olarak bu sürece hazırlanmaları konusunda büyük katkı sağlamıştır. Bu eğitimler sayesinde anneler doğum anında karşılaşabilecekleri durumlara daha bilinçli ve kontrollü bir şekilde yaklaşarak hem kendileri hem de bebekleri için en iyi sonuçları elde edebilmektedir.”

“Tüm ülkeye yayılan bir fark oluştumayı hedefliyoruz”
Yıllardır doğum eğitimleri ve doğum hizmetleri ile hem anne hem de bebek sağlığını en üst seviyeye taşımayı amaç edindiklerini ifade eden hastane, “Ancak, şimdi bu süreçte daha bütünsel bir yaklaşım benimsiyoruz. Yeni doğum eğitim programlarımızla yalnızca bireysel katılımcılarımıza değil, tüm ülkeye yayılan bir fark oluşturmayı hedefliyoruz. Bu eğitimler, sadece fiziksel hazırlığı değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal hazırlığı da kapsayarak doğum sürecinin her adımında annelerin yanında olmayı amaçlamaktadır. Geniş kapsamlı eğitim programlarımızla doğumun doğal ve güvenli bir deneyim olmasını sağlamaya devam ederken, aynı zamanda toplumsal farkındalığı artırarak daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.
1-3 Kasım tarihleri arasında Bolu Koru Hotel’de gerçekleştirileceği Koru Doğum Kampı’nda ‘Doğum Genetiğimizi Nasıl Etkiler?’, ‘Anne-Baba Olurken’, ‘Gebelikte Günlük Yaşam Pratikleri’, ‘Doğum Tercihleri’ gibi birçok oturuma yer verileceği aktarıldı.

Sağlık Haberleri

30 dakikalık işlemle 17 yıllık tansiyon hastalığından kurtuldu
Diyaliz hastaları için yeni merkez: Artık ilçe değiştirmek zorunda kalmayacaklar
Kafasına demir düşen 83 yaşındaki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi
Op. Dr. Ünal Gökalp Işık göreve başladı
Tavşanlı ilçesine yapılacak yeni hastane için çalışmalar devam ediyor
“Türkiye, hemofili tedavisinde dünyada ilk 10’da”
Balıkesir’de afet durumunda kullanılacak sahra hastanesi tanıtıldı
Uzmanından okula yeni başlayan çocukların ailelerine altın öneriler
Manavgat Belediyesi sağlık söyleşileri devam ediyor
Düzenli yapılan spor, ruh sağlığını koruyor