Anadolu’nun nazar boncuğu Gökpınar Gölü temizlendi

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve berraklığıyla kendine hayran bırakan Gökpınar Gölü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından temizlendi.Sivas’ın Gürün ilçesine bulunan ve Cumhurbaşkanı Kararı ile 'hassas korunacak al...

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve berraklığıyla kendine hayran bırakan Gökpınar Gölü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından temizlendi.
Sivas’ın Gürün ilçesine bulunan ve Cumhurbaşkanı Kararı ile "hassas korunacak alan" olarak tescil edilen Gökpınar Gölü, berrak suyuyla doğaseverlerin dikkatini çekiyor. Doğal turkuaz rengi ile görenleri kendine hayran bırakan yaklaşık 15 metre derinliğindeki göl aynı zamanda dünyanın en berrak suyuna sahip göllerden bir tanesi olarak gösteriliyor. "Bozkır’ın Nazar Boncuğu" olarak da adlandırılan gölde Tokat ve Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde görevli balık adamlar, tüplü dalış yaparak dip ve yosun temizliği yaptı. Yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durum içinse boğulmalara müdahale kapasitesini artırmak amacıyla dalgıçlara 3 gün süren eğitim verildi.

Yaşam Haberleri

Kastamonu’da ele geçirilen 162 kasa küçük balık ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı
Muradiye’de 8 gündür kayıp yaşlı adamın cansız bedenine ulaşıldı
Gaziantep Mobilyacılar Küçük Sanayi Sitesi projesinin inşaatı başladı
Kastamonu’da sağlıklarına kavuşan yaban hayvanları yeniden doğaya salındı
Genç Başkan hız kesmeden kentin sorunlarını tek tek gidermek için çabalıyor
Nilüfer’de can dostlar yeni yuvalarına kavuşuyor
Kızılcıkdere 4. Bağ Bozumu etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Niğde’de TARSİM Bilgilendirme Toplantıları düzenlendi
Atakum Belediyesi patili dostların yanında
Yaralı bulunan dağ keçisi tedaviye gönderildi