Altın Portakal’da Manisa’yı Manisa CBÜ temsil etti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) 61. Altın Portakal Film Festivali ve Sinema Çalıştayı’na katılarak Manisa’yı temsil etti.Bu yıl 61’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali sinema dünyasını buluşturdu. Ulusal uzun...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) 61. Altın Portakal Film Festivali ve Sinema Çalıştayı’na katılarak Manisa’yı temsil etti.
Bu yıl 61’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali sinema dünyasını buluşturdu. Ulusal uzun metraj, kısa film, belgesel ve öğrenci filmleri dalında çok sayıda filmin katıldığı festivalde jüri en iyi film, yönetmen ve oyuncuları belirledi. Festival kapsamında sinema çalıştayı da düzenlendi . Çalıştayda oyuncu, yönetmen, akademisyen, sektör ve kültür turizm bakanlığı temsilcileri sinemanın sorunlarını masaya yatırdı. Sinema çalıştayı sonuç beyannamesi ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ ile Doç. Dr. Perihan Taş Öz tarafından okundu.
61. Altın Portakal Film Festivali ve Sinema Çalıştayı’nda Ege Bölgesindeki üniversiteleri Manisa Celal Bayar Üniversitesi temsil etti. Manisa CBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Özçınar hem festival jürisinde yer aldı hem de “Kısa Film ve Belgesel Sinema “ konulu panelde konuşma yaptı.
Festival akşam düzenlen ödül töreni ile sona erdi.

Kültür Haberleri

Menteşe’de 7’inci Tarhana Festivali gerçekleştirildi
Osmangazili kadınlar Bursa Kültür Gezisi ile kenti geziyor
Ünlü tarihçi Profesör İlber Ortaylı: “Hepiniz zeytinlik alın ve zeytin yetiştirin”
Sapanca Şiir Akşamları, panel ile devam etti
Alaçam Mübadele Müzesi, yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor
Seramik sanatının ustaları Kuşadası’nda bir araya geldi
Tarsus’ta çocuklar tiyatro ile buluşuyor
Başkan Seçer, ’Kivi Şenliği’ne katıldı
Tespih tanelerini mikro sanatla şahesere çeviriyor
Mersin’de kursiyerler ’Dokuma Sergisi’ açtı