Aliyev ile Paşinyan, Rusya’da barış sürecini görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, BRICS Zirvesi marjında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile iki ülke arasındaki barış sürecini görüştü.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Genişletilmiş BRICS Oturumuna katılmak üzere bulund...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, BRICS Zirvesi marjında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile iki ülke arasındaki barış sürecini görüştü.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Genişletilmiş BRICS Oturumuna katılmak üzere bulunduğu Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyetinin başkenti Kazan’da ikili temaslarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede liderler, iki ülke arasındaki barış gündeminin ilerletilmesi, barış anlaşması, sınırların belirlenmesi ve çizilmesi ile karşılıklı ilgi duyulan diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aliyev ve Paşinyan, dışişleri bakanlarına, Barış ve Devletlerarası İlişkiler Anlaşması’nın en kısa sürede sonuçlandırılması ve imzalanması için müzakerelere devam edilmesi talimatı verdi.

Siyaset Haberleri

BM Güvenlik Konseyi, Ankara’daki terör saldırısını kınadı
TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin tezkere TBMM’de kabul edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki ‘güvenlik zirvesi’ sona erdi
MOSSAD Başkanı Barnea, Gazze’de ateşkes görüşmeleri için Katar’a gidecek
TSK’nın Orta Afrika Cumhuriyeti’nde görev süresi 1 yıl daha uzatıldı
TBMM Genel Kurulu’nda TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına ilişkin Meclis Başkanlığı Tezkeresi kabul edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki "güvenlik zirvesi" başladı
ABD’den Filistinliler için 135 milyon dolarlık yardım
İstanbul’a dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam İstanbul Atatürk Havalimanı’nda güvenlik toplantısı yapacak.
Göç İdaresi Başkanlığı: "Bugüne kadar hiçbir Uygur Türkü Çin’e gönderilmemiştir"