AK Partili Ferhat Nasıroğlu: "(Soma’da işçilerin işten çıkarılması) Bazı marjinal gruplar yatırımcıların yatırım yapmasını istemiyorlar, insanları yanlış yöne sevk ediyorlar"

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Manisa’nın Soma ilçesinde maden işçilerinin işten çıkarılmasına ilişkin, “Bazı marjinal gruplar var. Bu marjinal gruplar yatırımcıların yatırım yapmasını istemiyorlar, iş barışının olmasını ist...

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Manisa’nın Soma ilçesinde maden işçilerinin işten çıkarılmasına ilişkin, “Bazı marjinal gruplar var. Bu marjinal gruplar yatırımcıların yatırım yapmasını istemiyorlar, iş barışının olmasını istemiyorlar, insanları yanlış yöne sevk ediyorlar. Özgür Özel işçileri yalın ayak yürüttü” dedi.
Manisa’nın Soma ilçesinde AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, ailesine ait Fernas Madencilik’te 7 işçinin işten çıkarılmasına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Nasıroğlu, haksız ve hukuksuz bir kampanya yürütüldüğünü belirterek, “Sayın Özgür Özel madencileri ziyarete gidiyor ve onlara diyor ki, ‘Ben vekille 25 dakika telefonla konuştum. Israr ettim, mümkün olan en uygun dille anlattım. Size kötü söz söyleyenleri bana göster, onları ben işe alacağım, diğerlerini sen al’ diyor işçilere. İki CHP Manisa milletvekili görüşmek istediklerini söylediler, görüştük. Fernas’ın sahasındaki problemleri beraber değerlendirdik. Belli şeyleri anlattılar, ben not ettim. Ben firmanın anlattıklarını kendilerine ilettim. Ama ben burada firmaya tekrar CHP milletvekillerinin söylediklerini aktaracağımı söyledim. Özgür Özel’in görüşmek istediğini söylediler, 2.5-3 dakika görüştük" dedi.

"60 kişilik grup maden sahasına geliyorlar, zorla giriyorlar, işletmeyi işgal ediyorlar"
Nasıroğlu, şöyle devam etti:
“60 kişilik grup maden sahasına geliyorlar, zorla giriyorlar, işletmeyi işgal ediyorlar. İşletmedeki arkadaşlar gerekli yerlere müracaat ediyorlar. Bizim yöneticilerle görüştükten sonra madencileri kışkırtacak şekilde konuşuyorlar. Bazı marjinal gruplar var. Bu marjinal gruplar yatırımcıların yatırım yapmasını istemiyorlar, iş barışının olmasını istemiyorlar, insanları yanlış yöne sevk ediyorlar. Özgür Özel işçileri yalın ayak yürüttü. CHP işçileri aldı kendi arabalarına, Meclise getirdiler. Bazıları benimle görüştüler. Buyursunlar, bugün gelsinler başlasınlar. Şu anda orada 450 kişi çalışıyor. İş güvenliğinde bir problem olsaydı, orada çalışma olmazdı. Eğer yanlış bir şey varsa çalışanlarımızın yetkililerle konuşması gerekiyordu. Maden sendikası yetkili olmamasına rağmen bunları yöneten arka planda birileri var.”

Siyaset Haberleri

Balıkesir Büyükşehir’den Bandırma Ortaokulunun yanındaki kafeyle ilgili açıklama
İngiltere, aşırı sağcı İsrailli bakanlara yaptırım uygulamayı değerlendiriyor
Dışişleri Bakanı Fidan, Arap ligi Genel Sekreteri Gheit’i kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü
İsrailli şirketlerin Fransa’daki Euronaval Savunma Fuarı’nda stant açması yasaklandı
Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan: "Harcanmamış bir paradan, kredi kartının limitinden vergi alınması hukuka ve mantığa aykırı”
Milli Savunma Bakanı Güler, Belçika’da
CHP Genel Başkanı Özel’den, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ’mülteci’ çağrısı
UNIFIL’e katkı sağlayan 16 Avrupa ülkesinden İsrail’e “maksimum siyasi ve diplomatik baskı uygulama” kararı
NATO Genel Sekreteri Rutte: "Ukrayna’nın zafer planı masada olacak”