AIDS’e dikkat çekmek için stant açıtılar

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında hastalığa dikkat çekmek amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından stant açıldı.Manisa’nın Alaşehir ilçesinde vatandaşları AIDS hastalığı hakkında bilgilendirme...

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında hastalığa dikkat çekmek amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından stant açıldı.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde vatandaşları AIDS hastalığı hakkında bilgilendirme amacıyla Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri AIDS hastalığını tanıtmak ve korunma yollarıyla ilgili bilgiler vererek broşür dağıtıldı. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzm. Dr. Bilge Betül Kılıç, “AIDS HIV virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Virüsle savaşmanın en etkili yolu da korunmaktır. HIV en sık korunmasız cinsel yolla bulaşır. HIV virüsünden korunmanın en etkili yolu cinsel ilişkide korunmanın olması. HIV’in yanlış bilinen bazı noktaları var; dokunmak, aynı havayı solumak, birlikte yemek yemek gibi durumlarda bulaşmadığı kesinleşmiştir. HIV’in günümüzde tedavisi mümkündür." dedi.

Sağlık Haberleri

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyeli konuşuldu
Çocukların sağlıklı büyümesi için en büyük güç beslenme çantaları
Didimli aile yeni doğan bebeklerinin başındaki dikiş izlerini araştırıyor
Kardiyoloji uzmanı: “Covid-19 aşılarından sonra kalp krizi oranlarında artış hissettik”
Dr. Ramazan Dulkadir: "Anne sütü, bebeğin sigortasıdır"
Zabıtalardan halk pazarına denetim
Prof. Dr. Fındıkçıoğlu: “Akciğer kanseri genellikle ileri evrede belirti veriyor”
Aşının gücüne inan aşılan
Dikkat eksikliği olan öğrencilerde görülen yaygın belirtiler
Tunceli İl Sağlık Müdürü Dr. Duran: “Aile hekimi hizmet verdiği toplumu her yönüyle tanır”