Ağrı’nın kültürel zenginlikleri kültür merkezi olma yolunda avantaj sağlıyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Arslan, Ağrı’nın bir kültür merkezi olma potansiyelini barındırdığını belirtti.Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı B...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Arslan, Ağrı’nın bir kültür merkezi olma potansiyelini barındırdığını belirtti.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akif Arslan, yaptığı açıklamada, Anadolu’nun giriş kapısı olan Ağrı’nın zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayarak, "İlimiz, geçmişten günümüze âşıklık ve dengbejlik gibi sözlü kültür alanlarında, masal, halk hikayeciliği ve destancılık gibi anlatı türlerinde önemli bir birikim taşımaktadır. Bunun yanı sıra gastronomi gibi somut kültür değerlerimizle de güçlü bir geçmişe sahibiz. Bu zenginlikler, kent kültürünün oluşmasında önemli parametrelerdir" dedi.
Ağrı’nın kültür zenginliğinin, ilin turizm, kültür, sanat ve edebiyat potansiyeline önemli bir katma değer sağlayabileceğini ifade eden Arslan, bu potansiyelin değerlendirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
"Her yönüyle ilçeler çalışmaları önerisi"
Bölgenin kültürel değerlerinin tanıtımı ve korunması amacıyla ilgili kurumların daha fazla etkinlik düzenlemesi gerektiğini belirten Arslan, "Konferanslar, paneller ve sempozyumlar gibi etkinliklerin düzenlenmesiyle birlikte, her bir ilçede ’Her Yönüyle Doğubayazıt’, ’Her Yönüyle Eleşkirt’ gibi başlıklarla kültür, edebiyat ve gastronomi konularının ele alınmasını öneriyorum" ifadelerini kullandı.
Ağrı Valisi Mustafa Koç’un destek verdiği bazı kültür projelerine benzer projelerin devam ettirilmesi gerektiğini de vurgulayan Arslan, bu tür çalışmaların kentin tanıtımına ve kültürel mirasının korunmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Ağrı’nın kültür ve sanat potansiyelinin değerlendirilmesi için daha fazla adım atılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Arslan, bu süreçte yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Kültür Haberleri

Temelleri 1937 yılında atılan Kocaeli’nin simge binası yenilenen yüzüyle açıldı
Vali Tavlı: "Kazı çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz"
Manchester sokaklarında Marmaris tanıtımı İngilizlerin dikkatini çekti
Usta elleriyle ağaca şekil veriyor
Yunusemre’de binlerce vatandaş kültür sanatla buluştu
Tarihi iş hanı yeni modern yapısıyla hizmet verecek
Kıbrıs’ın lezzet hafızası bu kitapta
Sanatçı İsmail Gül’ün bestelerinin yer aldığı konser yoğun ilgi gördü
110 yıl önceki hatıralar Tokat Mevlevihanesi’nde sergileniyor
Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi’nden türkü ziyafeti