ABD Savunma Bakanlığı: "ABD ve İsrail savunma bakanları THAAD füzeleri hakkında görüştü"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın gerçekleştirdikleri görüşmede THAAD füze sisteminin İsrail’e konuşlandırılması konusunu ele aldığı açıklandı. Austin’in “ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz b...

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın gerçekleştirdikleri görüşmede THAAD füze sisteminin İsrail’e konuşlandırılması konusunu ele aldığı açıklandı. Austin’in “ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını yinelediği” bildirildi.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile telefonda görüşerek İsrail’in Lübnan’daki operasyonları ve kapsamlı bölgesel güvenlik konularını ele aldığı bildirildi. ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ikilinin “ABD’nin İsrail’in savunmasına verdiği güçlü desteğin operasyonel bir örneği olarak THAAD (Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunması) füze sisteminin İsrail’e konuşlandırılması konusunu ele aldığı” kaydedildi. Austin’in İsrail’in Gazze’ye giren insani yardım miktarını arttırmaya yönelik son adımına dikkat çekerek İsrail hükümetini bölgedeki vahim insani durumu düzeltmeye çağırdığı belirtilen açıklamada, “Bakan Austin, UNIFIL güçlerinin ve Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin emniyet ve güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alınmasının önemini vurguladı” denildi.
Diplomatik çözüm ihtiyacını vurguladı
İsrail-Lübnan sınırının her iki tarafındaki sivillerin güvenliğinin en kısa sürede sağlanması için diplomatik bir çözüm gerektiğini vurgulayan Austin’in, “ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha yinelediği ve ABD’nin, personelini, ortaklarını ve müttefiklerini korumaya kararlı olduğunu açıkça belirttiği” kaydedildi.

Türkiye Haberleri

Ankara’ya mevsimin ilk karı düştü
Sultangazi Belediyesi’nden her sabah vatandaşlara çorba ikramı
Beylikdüzü Belediyesi’nden çevre dostu hareket: Mahallelere atık yağ kutusu yerleştirildi
İnegöl Belediyesi Cenon ile kardeş şehir protokolünü imzaladı
Aydın-Denizli Otoyolu hizmete açıldı
Bu merkez bağımlılıkla mücadelede öncü rol üstleniyor
BM: “Dünya genelinde 1.1 milyar insan yoksulluk içinde yaşıyor”
50 bin dolarlık tespih görücüye çıktı
Aydın Büyükşehir, kadına şiddete tiyatro ile dikkat çekecek
Başkan Özdoğan: "Yol çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz"