ABD Savunma Bakanı Austin: "İsrail’in özellikle Beyrut ve çevresindeki bazı saldırıları azalttığını görmek isteriz"

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, İtalya’nın Napoli kentinde dün düzenlenen G7 Savunma Bakanları Toplantısı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 'İsrail’in özellikle Beyrut ve çevresinde gerçekleştirdiği bazı saldırıları azalttığını görmek i...

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, İtalya’nın Napoli kentinde dün düzenlenen G7 Savunma Bakanları Toplantısı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail’in özellikle Beyrut ve çevresinde gerçekleştirdiği bazı saldırıları azalttığını görmek isteriz" ifadelerini kullanarak sivil kayıpların sayısının "çok yüksek" olduğunu belirtti.
ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İtalya’nın Napoli kentinde dün düzenlenen G7 Savunma Bakanları Toplantısı’nda gazetecilere konuşan Austin, "İsrail’in özellikle Beyrut ve çevresinde gerçekleştirdiği bazı saldırıları azalttığını görmek isteriz" dedi.
Sivil kayıpların sayısının "çok yüksek" olduğunu belirten Austin, "Sınırın her 2 tarafındaki sivillerin evlerine dönebilmelerini sağlayacak bir tür müzakere sürecine geçildiğini görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gallant bana UNIFIL güçlerini hedef almak gibi bir niyeti olmadığına dair güvence verdi"
İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile BM Lübnan Geçici Gücü (UNIFIL) misyonu mevzilerine gerçekleştirilen saldırıları görüştüğünü aktaran Austin, “Gallant bana kendisinin ya da güçlerinin UNIFIL güçlerini hedef almak gibi bir niyeti olmadığına dair güvence verdi. Bu güçlerin saldırıya uğramamasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamaya devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Siyaset Haberleri

Moldova’da cumhurbaşkanlığı seçimi ve AB katılım referandumu için sandık başına gidildi
Mısır Genel İstihbarat Servisi Direktörü Reşad ile Shin Bet Başkanı Bar bir araya geldi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci: "Enflasyon seneye yüzde 20’lere düşecek”
İsrail, Euronaval Savunma Fuarı yasağı nedeniyle Macron hakkında yasal işlem başlatacak
Başkan Sevindi: “Evi yanan ailemiz için elimizden geleni yapacağız”
Bakan Işıkhan: "CHP, Diyarbakır’a turistik seyahat yapacak"
Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk, Şenyaşar ve Yıldız ailelerine aracı oluyor
Netanyahu, Trump ile görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "Bu ülke yeni bir anayasayı hak ediyor"
IKBY’de seçmenlerin isteği: “Ekonomik sorunlara çözüm ve halka hizmet”