ABD hükümetinden Kuzey Kore’ye "diplomasiye dönün" çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore’nin Güney Kore ile bağlantıyı sağlayan yolları havaya uçurmasına yönelik, 'Kuzey Kore’yi gerilimi azaltmaya, çatışma riskini arttıracak her türlü eyleme son vermeye ve diyalog ve di...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore’nin Güney Kore ile bağlantıyı sağlayan yolları havaya uçurmasına yönelik, "Kuzey Kore’yi gerilimi azaltmaya, çatışma riskini arttıracak her türlü eyleme son vermeye ve diyalog ve diplomasiye geri dönmeye çağırıyoruz" dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Kuzey Kore’nin Güney Kore ile bağlantıyı sağlayan yolları havaya uçurmasının ardından bölgede artan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlediği rutin basın toplantısında "Kuzey Kore’nin eylemleri söz konusu olduğunda, tansiyonu yükselten adımlar atmaya devam ettiklerini görüyoruz" diyen Miller, Güney Kore ile iş birliği içinde gelişmeleri izlemeyi sürdürdüklerini ifade etti. Pyongyang yönetimini diplomasiye teşvik etmeyi sürdüreceklerini belirten Miller, "Kuzey Kore’yi gerilimi azaltmaya, çatışma riskini arttıracak her türlü eyleme son vermeye ve diyalog ve diplomasiye geri dönmeye çağırıyoruz" dedi.

"Haberlerden endişe duyuyoruz"
Kuzey Kore’nin Rusya’yı desteklemek üzere Ukrayna’ya asker göndereceğine dair iddialara da değinen Miller, "Kuzey Kore askerlerinin Rusya adına savaşacağına dair haberlerden endişe duyuyoruz" şeklinde konuştu. Miller, "Eğer bu doğruysa iki ülke arasında son birkaç aydır geliştiğini gördüğünüz ilişkide önemli bir ivmeye işaret edecektir. Bu, aynı zamanda savaş sahasında önemli kayıplar vermeye devam eden Rusya’nın çaresizliğini gösterir" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore bağlantı yollarını havaya uçurmuştu
Geçtiğimiz hafta Kuzey Kore topraklarını Güney Kore topraklarından tamamen ayıracak önemli bir "tahkimat projesi" üzerinde çalışıldığını duyuran Pyongyang yönetimi, dün iki ülke arasındaki bağlantıyı sağlayan yolların bir kısmını havaya uçurmuştu. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından (JCS) yapılan açıklamada, "Kuzey Kore ordusu öğle saatlerinde Gyeongui ve Donghae yollarında bağlantıyı kesmeyi amaçladığı düşünülen patlamalar gerçekleştirdi ve ağır ekipman kullanarak bölgede ek faaliyetler yürütüyor" ifadeleri kullanılmıştı. Güney Kore ordusunun yaşanan patlamalardan zarar görmediği ifade edilirken, tepki olarak Askeri Sınır Çizgisi’nin güneyine uyarı ateşi açıldığı kaydedilmişti.

Siyaset Haberleri

MHP’li Ersoy’dan Bünyan için meclis araştırma önergesi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Ulusal Konsey Başkanı Fattuh ile görüştü
Alaca Belediye Başkanı Arslan; “İlçenin gelişmesi için çalışıyoruz”
Zelenskiy’den 5 maddelik “Zafer Planı”
Bakan Güler, NSPA Genel Müdürü Cummings’i kabul etti
Bakan Bayraktar: "Afrika, Batı ve Orta Asya bölgelerindeki tüm ülkelerle iş birliğine hazırız"
Bakan Fidan, IKBY Başkanı Barzani’yi kabul etti
Bakan Memişoğlu: “Sağlık hizmeti sunulan her yer Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle şekilleniyor”
Bakan Uraloğlu: "61 bin 293 adet alan adının vatandaşları dolandırmaya yönelik oltalama olarak kullanıldığı tespit edilmiş ve gerekli önlemler alınmıştır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti.