ABD Başkan Yardımcısı Harris’ten şaşırtan açıklama: "Bugün, Hizbullah’ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur"

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Hasan Nasrallah, Lübnan, İsrail, Suriye ve dünyanın dört bir yanında sayısız masum insanın...

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Hasan Nasrallah, Lübnan, İsrail, Suriye ve dünyanın dört bir yanında sayısız masum insanın öldürülmesine yol açtı. Bugün, Hizbullah’ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur” dedi.
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yaptı. Harris, "Hasan Nasrallah ellerinde Amerikan kanı olan bir teröristti. On yıllar boyunca Hizbullah’a liderlik ederek Orta Doğu’yu istikrarsızlaştırdı ve Lübnan, İsrail, Suriye ve dünyanın dört bir yanında sayısız masum insanın öldürülmesine yol açtı. Bugün, Hizbullah’ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur” dedi.

"Diplomasi bölgede kalıcı istikrarın sağlanması için en iyi yol olmaya devam ediyor”
"ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını" yineleyen Harris, "İsrail’in İran’a ve Hizbullah, Hamas ve Husiler gibi İran destekli terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceğim" şeklinde konuştu.
Biden ile Orta Doğu’daki çatışmaların daha geniş çaplı bir bölgesel savaşa dönüşmesini istemediklerini kaydeden Harris, “İsrail-Lübnan sınırı boyunca diplomatik bir çözüm üzerinde çalışıyoruz ki sınırın her iki tarafında da insanlar güvenle evlerine dönebilsinler. Diplomasi, sivillerin korunması ve bölgede kalıcı istikrarın sağlanması için en iyi yol olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

Dışişleri Bakanlığından ABD’nin GKRY’ye silah ambargosunu kaldırma kararını uzatması sonrası açıklama
CHP: "Ediz Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür"
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Netanyahu: "Nasrallah’ın öldürülmesi belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için temel şarttı”
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Filistinli sivillerin Amerikan silahlarıyla öldürülmesi derhal durdurulmalıdır"
Lübnan’da 3 günlük yas ilan edildi
Dışişleri Bakanı Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ile görüştü
Filistin Devlet Başkanı Abbas: “Lübnan halkına en içten taziyelerini sunuyorum”
ABD Başkanı Joe Biden, "Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, 40 yıllık terör saltanatı boyunca yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumluydu. İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesi, ar...
Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Müslüman Kuruluşlar Konseyi Genel Sekreteri Cemal ile görüştü