80 bin yılda bir görülen kuyruklu yıldız Lüleburgaz’da görüntülendi

Bilim insanlarına göre 80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebilecek olan C/2023 A3 kuyruklu yıldız, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde görüntülendi.80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebileceği ifade edilen kuyruklu yıld...

Bilim insanlarına göre 80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebilecek olan C/2023 A3 kuyruklu yıldız, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde görüntülendi.
80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebileceği ifade edilen kuyruklu yıldız, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde görüntülendi. Bu gökyüzü olayına ilgi duyan birçok kişi gibi Lüleburgaz’da yaşayan fotoğraf sanatçısı Samet Baycan da bu nadir anı kaydetmeyi başardı.
Tarihteki en etkileyici kuyruklu yıldız geçişine tanık olduğu ve evinin balkonunda, fotoğraflama şansına sahip olduğu için mutlu olduğunu dile getiren fotoğrafçı Baycan, astro fotoğrafçıların hayatları boyunca bir kez şahit olacakları bu doğa olayını görüntüleyebilmek nöbet tuttuğunu söyledi.

Kuyruklu yıldız
C/2023 A3 gibi kuyruklu yıldızlar, sadece gökyüzü olayları açısından değil, bilimsel olarak da önem taşıyor. Kuyruklu yıldızların bileşenleri, evrenin ve Güneş Sistemi’nin erken dönemlerine ışık tutuyor. Bu gök cisimlerinin izlenmesi ve incelenmesi, evrenin derinliklerine dair daha fazla bilgi edinilmesine imkan sağlıyor.

Teknoloji Haberleri

Türkiye’nin ilk ve tek patentli güvenlik duvarı geliştirildi
ALKÜ’DEN gıda ambalajında yeni buluş
Erzurum’da gençler teknolojide yarışıyor
İhlas Haber Ajansı’na ‘BDG Siber Güvenlik Üstün Hizmet Ödülü’
Erzurum’da TEKNOFEST provası
Prof. Dr. Aykut Özdarendeli: “Turkovac aşısının ilk filizlendiği merkez olmanın gururunu yaşıyoruz”
BUÜ’ye TEKNOFEST’ten 5 ödül
Babasında yol hipnozu olduğunu fark etti, çözüm için proje geliştirdi
Mersin Hackathon’u düzenlendi
Erişim engeli getirilen Discord’da milli değerlere ve katledilen genç kıza küfürler yağdırdılar