8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AKSARAY (AA) - Aksaray Barosu’na kayıtlı avukatlar ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara çeşitli hediyeler takdim etti.Aksaray Barosu’na...

AKSARAY (AA) - Aksaray Barosu’na kayıtlı avukatlar ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara çeşitli hediyeler takdim etti.

Aksaray Barosu’na kayıtlı kadın avukatlar, Valilik meydanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir tören düzenledi. Kadın avukatlar adına konuşma yapan Özlem Tunç İlhan, bugün dünyada her üç kadından birinin fiziksel, cinsel şiddete maruz kaldığını söyledi.

Bugünün anlam ve önemini anlatarak tüm insanlarda farkındalık yaratmak istediklerini kaydeden İlhan, “Bugün burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Aksaray Barosu olarak kutlamak için geldik. Dileğimiz, kadına karşı şiddetin azalması, ailelerin yuvalarının yıkılmaması ve kadına yönelik uygulanan psikolojik, ekonomik, fiziksel ve cinsel suçların azalması. Bu nedenle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum ve şiddetsiz bir dünya temenni ediyorum’’ diye konuştu.

Konuşmanın ardından kadınlara karanfil takdim edildi. 

Öte yandan Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karayolları ve köy yollarında kontroller yaparken karşılaştıkları kadınlara hediyeler takdim etti.

Yerel Haberleri

PAYMER’den gezici mağaza
Vali Ekici, Kırklareli’nde ayrıldı
Gaziler Günü’nde mevlit okundu ve pilav dağıtıldı
ETSO Başkanı Alan: “Şahin başkanımızla müjdeyi verdik”
Aziziye’ye kapalı semt pazarı ve otopark geliyor
Başkan Şerifoğulları, esnaflarla bir araya geldi
Erkekleri Koruma Derneği’nden erkek hakları için yürüyüş ve basın açıklaması
Avukat Ahmet Yılmaz mezarı başında anıldı
Şehit Başsavcı Murat Uzun, kabri başında anıldı
Rektör Hacımüftüoğlu’ndan araştırma hastanesi yönetimine hayırlı olsun ziyareti