2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde, sinemada telif tartışılacak

Malatya Valisi Ulvi Saran, 2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde, Türkiye'de ilk defa, sinema telif eserleri, telif hakları konusunda yerli ve yabancı bilim adamlarının katılımı ile sempozyum düzenleyeceklerini söyledi.

Malatya Festivali'nde 'sinemada telif' tartışılacak
MALATYA - Malatya Valisi Ulvi Saran, 18-24 Kasım tarihleri arasında Malatya'da gerçekleşecek olan festivalin, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olacağını dile getirdi. Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen 2. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin, sivil toplum örgütleri ve Malatyalılar tarafından beğeni ile karşılandığını anlatan Vali Saran, “İlkini yaptığımız festivalden çok iyi sonuçlar elde ettik. Bizler de bunu geleneksel hale getirerek kamuoyuna sunduk. 2. Malatya Uluslararası Film Festivali de çok renkli geçecek. Festivalde, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sinema telif hakları tartışılacağı bir sempozyum yapacağız. Türk ve dünya sineması çok yönlü olarak ele alınıp, sorunlara çözüm önerileri üretilmeye çalışılacak. Yurt dışında, yurt içinde çok sayıda bilim adamı ve sinema sektöründe uğraşan insanlar bir arada olacak.” diye konuştu.
Ulvi Saran, festivale 150’ye yakın filmin katılmasını beklediklerini söyledi. Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Cüneyt Arkın’a onur ödülü verileceğini belirten Saran, dışardan gelen konuklara kenti tanıtmayı istediklerini anlattı.

GÖÇ TEMASI İŞLENECEK
Almanya ve Türkiye arasında imzalanan İşçi Alımı Anlaşması’nın 50. yılında, göç olgusu 2. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin de ana teması oldu. Malatya Valiliği, Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 18-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin bu seneki teması ‘göç’ olarak belirlendi.
Almanya ve Türkiye arasında imzalanan İşçi Alımı Anlaşması’nın 50. yılında, göç olgusu Malatya’da enine boyuna irdelenecek. Bu yıl yarışmalı bölüme ‘yabancı film’ kategorisi de dahil edilen festivalde ‘Göç’ teması ile ilişkin film gösterimleri, göç sineması paneli, Almanya’ya göç üzerine kısa film gösterim ve söyleşileri ile Türk-Alman göçünün sinema sanatındaki durakları üzerine video sunumu yapılacak.
Filmlerinde göçü işleyen yönetmenler, yurt dışında yaşamış ve bu olguyu tecrübe etmiş sinemacılar, ‘Göç Sineması Paneli’nde biraraya gelecek. Kutluğ Ataman, Ayşe Polat, Tevfik Başer ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Yaren’in konuşmacı olarak yer alacağı panelde sinemada göçün ele alınış biçimleri, göçün sinemacının hayatına etkileri tartışılacak.

Malatya Film Festivali Haberleri