2. Malatya Uluslararası Film Festivali

Festivale katılacak uzun metrajlı filmlerde kategorilerinde en iyi seçilen filmler için verilecek ödüller belirlendi

MALATYA (A.A) - 2. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılacak olan uzun metrajlı filmlerde kategorilerinde en iyi seçilen filmler için verilecek ödüller belli oldu.
Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl ilki düzenlenen ve sinemaseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Malatya Uluslararası Film Festivali 18-24 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Sekiz filmin yarışacağı festivalde, Mithat Alam, Roger Christian, Ludek Drizhal, Shahla Nahid'in yer alacağı jüri, ''en iyi yabancı film'', ''en iyi yabancı yönetmen'', ''en iyi senaryo'', ''en iyi kadın oyuncu'', ''en iyi erkek oyuncu'' ve ''en iyi müzik'' ödülünün sahiplerini belirleyecek.
Festivalde dalında en iyi seçilen film, yönetmen, senaryo, oyuncu ile ''en iyi müzik'' seçilen film ''Kristal Kayısı'' ödülünü alacak.
En iyi yabancı filme 15 bin, en iyi yabancı yönetmene 5 bin, en iyi senaryoya 3 bin, en iyi kadın oyuncuya 3 bin, en iyi erkek oyuncuya 3 bin, en iyi müzik ödülüne layık görülen filme ise 3 bin avro ödül verilecek.
Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'nca organize edilen 2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde yarışacak uluslararası filmler ise şöyle:
''Arjantin yapımı, Nicolas Goldbart'in yönetmenliğini yaptığı 7. Aşama filmi, Romanya yapımı, yönetmenliğini Gabriel Achim'in yaptığı Adalbert'in Rüyası adlı film, Fransa yapımı Philippe Le Guay'ın yönetmenliğini yaptığı Altıncı Kattaki Kadınlar filmi, Fas yapımı Daoud Aoulad'ın yönettiği Cami isimli film, Fransa yapımı Stephane Kazandjian'ın yönetmenliğini üstlendiği Dünya Kralı Michel G, Arjantin yapımı, yönetmenliğini Sergio Teubal'ın üstlendiği Parmak, Tayvan yapımı, yönetmenliğini Ya Chuan Hsiao'nun yaptığı Taipei Takası ve Amerikan yapımı yönetmenliğini Azazel Jacobs'un yaptığı Terri filmi.''

Malatya Film Festivali Haberleri