faruk önalan 02 Ocak 2011 - 16:03
genelde yazdığınız yazılara katılmadığım için aksi görüş bildirirdim. ama bu tespitlerinize katılıyorum, değişim öncelikli olarak fiziken değil beyinlerde yaşanmalı. kaleminize sağlık
malatyalı 02 Ocak 2011 - 03:12
bizleri merak içinde bıraktınız murat bey baya uzun zaman oldu yorum yazmakta geçiktiniz rahatsızmısınız yoksa eğer öyle ise geçmiş olsun dilerim türkiyede saat başı gündem değişiyor örneğin özerklik çift bayrak bu konularda yorum yapmamnıza anlam veremedim
<br>CEVAP: Değerli Okuyucumuz alakanıza teşekkür ederim. Çok şükür sağlığımsıhhatim yerinde. Araştırmasını yaptığım bazı konular var yoğunluktan dolayı köşe yazamıyorum. Sözünü ettiğiniz konularla ilgili değilde Malatyamızın geleceğini ilgilendiren konular hakkında yazacağım. Bir kaç belge eksiğim kaldı. İyi günler. (Murat Çelik)
Reis Salim Mersin 20 Aralık 2010 - 00:12
Vallahi Murat abi böyükşehir olsa ne olur olmasa ne olur millet aç herşey ateş pahası önçe bu içler açısı durumu düzeltsinler yoksa kimsenin umurunda değil.İddia ediyorum 2011 de böyükşehir yapmazlar
MALATYALI 17 Aralık 2010 - 04:40
Türkiyede büyük şehir olmuş illerimizden ne medeniyet ilerlemesi olmuşki malatya da büyük şehir olmasını istiyoruz ben istanbulda yaşayan malatyalı olarak istanbulda büyük şehir olma avantajını yaşayamayan bir malatyalıyım, malatyamızı anane ve göreneklerini zaten kaybetmek üzereyiz birde büyük şehir olma fikrini aklımıza seçime yakın solan akp zihniyeti oy peşinde olduğunu göstermektedir zaten malatyada kurulan malatyada malatyalılar derneği bunu göstermektedir büyük şehir olma akp nin oy tuzağıdır hemşehirelerim bu oy tuzağıdır gerçek malatyalı olan kişiler bu tuzağa düşmesinler
SAİD YALÇIN 15 Aralık 2010 - 16:41
hel bir büyükşehir olalım bekleyelim gardaşlarım.Murat beyinde yazdığı soruların hepsi kim ne derse desin kafamızda soru işareti olarak kalmakta.hele bekleyek gardaş.)))
Zeki Kurt 15 Aralık 2010 - 12:45
Malatyanın Büyükşehir olması Erzurumun büyük şehir olması ile aynı bak kayıtlara (TUİK) Erzurumun Büyük şehir olduğu zaman Malatya Ne kadarmış,Böyle şeyleri oraya buraya çekmek yanlış.Yani Büyük Şehir olunca nolacak.Mesele işsizlik çözülecek mi,Dilencilik azalacak mı,O şehrin Trafik sorunu çözülecek mi,yani hangisi olsa nolur olmasa nolur.Ancak bazı şehirlere bakarsak Malatya Büyük Şehir olmayı hak etmekte. Eğer Malatya yı biliyorsan Mevcut Belediye mücavir alanı sınırları içerisinde 12 (Oniki) tas tamam oniki belediye var.Aslında Malatya çoktan büyükşehir olmalıydı. Malatyayı Malatyalılar yönetse idi
İksan KALENDER 14 Aralık 2010 - 22:26
Yedi yaşındaki çağaya , YETMİŞ yaşına gelmiş muamelesi yapmak gibi bir HEZEYAN içine girmeyelim !
Erkan GÖKTÜRK 14 Aralık 2010 - 22:08
Malatyanın da içinde bulunduğu beş il büyükşehir oluyor. Malatyanın büyükşehir olmasını isterim. Fakat büyükşehir olmak için o il merkezinin başta 750 bin nüfusa sahip olması gerekiyor. Malatya ilinin genel toplamı bile 750 bin değil. Burada 5 il için özel yasa hazırlanıyor.Yani kriterler aslında bir şekilde gözetilmiyor. Hel bu tablo Trabzon ve Antakya için daha da farklı. Antakya il merkezi 220, Trabzon 250 civarı. Burada bir siyasi manevra var. Bu nedenle aslında Trabzon ve Antakya merkezden daha büyük ve kalabalık olan Maraş ve Elazığ haklı olarak tepki koyuyor. Çünkü bu beş ilden üç tanesi kriterleri karşılamamasına rağmen büyükşehir yapılmak isteniyor. Burada karşı çıkılan şey Malatyanın büyükşehir olması değil. Olsun. Olmalıdır. Anatakya ve Trabzona göre hayli hayli olmalıdır. Fakat Trabzonu ve Antakyayı büyükşehir yapan zihniyet Maraş ve Elazığa oyun oynamıştır. Çünkü bu iki ilin merkez nüfusu bu illerden fazla ve büyüktür. 5 il şöyle olmalıydı: Urfa, Denizli, Malatya, Elazığ VE Maraş. Ama siyasi oyunlar var.
MALATYALI FEVZİ 14 Aralık 2010 - 20:17
Sayın Hocam hakaikatten sizi severim Şarkı yarışmasındaki okul sözü veren kanal ile yaptığınız mücadele muazzam bir olaydı. .
<br>Büyük şehir Olursak Belediye ne yapacak, Valilik ne yapacak bir plan ve proğramları varmı,
<br>Önümüzdeki film festivalidemi kışın olacak Aynı salondamı yapılacak, Havaalanı düzenlenecekmi Gençlerimiz Büyükşehire yakışacak şekilde Büyük üniversitelere girebilecekmi Anadolu lisesi sayısı artacakmı fen lisesi açılacakmı doktor sayımız artacakmı hızlı tren gelecekmi Başka illere göç azalacakmı işsizlik sorunu devam edecekmi ilçe belediyeler yine perişanlığı devam edecekmi Kızlarımızı liseye gönderilecekmi dahası ,Gaziantep,İstanbul,Adana gibi değil Eskişehir gibi bir BÜYÜK ŞEHİR İSTİYORUZ ancak kültürel etkinlikleri bol olsun.
mehmet demirhan 14 Aralık 2010 - 18:39
Malatya aslında 2005 yılında büyükşehir olarak kabul görmeye başaldı.Tabiki bu kitlesel olaraktı..Resmiyete düşmemişti....Şimdide urfa ve denizli gibi kendini bir yandan ifade edebilmiş şehirler ile sırt sırta modernliğe gidiyor.. Bu önceden niye farkedilemedi.
Hakan Hekimhanlı 14 Aralık 2010 - 12:34
Sayın Çelik, yazdıklarınızın hepsi bugün İstanbul'da fazlası ile var, gezdiğim gördüğüm kadarı ile Ankara'da da var. Bu iki ili baz alırsak yazdıklarınız eksik bile, belki 5 katı daha fazlası var. Düşününki bunlar büyük büyük şehir. Bizse hala büyük şehir adayıyız. Yazdığınız şeylerin aslında büyük şehir olmaktan çok insan olmakla alakası var. Sürekli birşeylerin yapılmaması yönünde insanların uyarıldığı bir ülkedeyiz. İnsanlara "yere tükürmeyin" desek, hatta tükürdüğü için "ceza kessek" neye yarar? Bir köşede sağa sola bakar kimseyi de görmezsek tükürürüz. Trafik lambalarına gelince, Malatya'da yine iyi millet ışık yanınca geçiyor, ya yanmadan geçenleri ne yapmalı? İstanbul'da davar tıkar gibi otobüse, metrobüse tıkılan insanların halini bir düşünün. Çimlere basmanın faydalı olduğunu kanıtlayan bilim adamlarına inat hala "çimlere basmayın" yazan bihaber belediyelere ne söylemeli? Çöp atılan yerlere artık "çöp atan anasınıda getirsin, buraya çö atan o.ç.'dir" gibi ibarelerin yazıldığı bir yerden Malatya'ya bakınca yine çok şükür Malatya'nın insanı hala çok kültürlü, çok adam diyorum. Sorun büyük yada küçük şehir olmakla alakalı değil bence, eğitimsizlikle, vicdansızlıkla, ahlaksızlıkla alakalı. Güzel ahlak sahibi olan hiçbir insan evladı sizin yukarda yazdıklarını yapmaz. Sorun o insanlardan çok onları böyle yetiştiren, onları bu yanlışları yapmaya meyil ettiren eğitim sistemimizle alakalı.
isa Kul 14 Aralık 2010 - 12:11
Doğan takma adı ile yazan arkadaşımın yazdıklarının altına imzamı atıyorum ...
süleyman turan 14 Aralık 2010 - 10:13
sayın çelik yazınızın son çümlesi hariç size sözvermeye bile gerek yok hepsini yapmaya devam edeceğic.
Dogan 14 Aralık 2010 - 10:12
Kusura bakmayin ama bu yazi cok sacma olmus. Saydiklariniz buyuksehir olma kriterlerimi, yoksa ben mualifim bak nasil elestirdim demek icinmi yazilmis?