Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:02 İsrail hükümetinden Şin-Bet Başkanı Ronen Bar’ın görevden alınmasına onay05:56 Sakarya’da evin çatısı alev topuna döndü, mahalleli sokağa döküldü05:05 Samsun’da eğitime kar engeli04:44 Kuzey Kore’den ABD ve Güney Kore’ye "tatbikat" uyarısı: "En yıkıcı ve ölümc...04:42 AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, ABD’ye yönelik misilleme tedbirlerinin...02:55 Saraçhane’deki gösteriler sırasında emniyet güçlerine meşale ve demir çubuk...02:52 Trafiği tehlikeye atan motosikletli yakalandı02:47 Trump, eğitim bakanlığının kapatılmasını öngören başkanlık kararnamesi imza...02:41 Jandarmadan firari hükümlülere operasyon: 3 şahıs cezaevine gönderildi02:41 Jandarma 12 kamerayla iz sürdü: Traktör hırsızları yakalandı02:37 Kırıkkale Valisi Makas: "Ramazan, birlik ve beraberliğimizi pekiştirsin"02:35 Yolda yürürken araçtan açılan ateş sonucu yaralandı02:27 Elazığ’da kar yağışıyla birlikte ekipler çalışmalara başladı02:16 Elazığ’da kar yağışı etkisini artırdı, kent beyaza büründü01:36 Erzincan’da "Cami - Çocuk Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi01:26 Kırıkkale Belediyesi, şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenle...01:23 Besni ilçesinde kar yağışı etkili oluyor01:22 Tercan’da 4.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Görür’den açıklama01:14 Vali Aydoğdu, Demirci ve Dayıkaraca ailelerine taziyede bulundu01:06 24Erzincanspor, Kırklareli Spor karşısında galibiyet kovalayacak
Asayiş 19 Mart 2025 - 15:22 Yorum: 0

Samsun’daki otel ve konaklama yerleri yangın denetimi

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) itfaiyesi, 17 ilçede faaliyet gösteren konaklama amaçlı binalar, toplanma amaçlı binalar ile kamu binalarında yangın güvenliğini sağlamak için denetim gerçekleştirdi. Bir ay içerisinde 323 bina ekiplerce den...

Samsun’daki otel ve konaklama yerleri yangın denetimi

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) itfaiyesi, 17 ilçede faaliyet gösteren konaklama amaçlı binalar, toplanma amaçlı binalar ile kamu binalarında yangın güvenliğini sağlamak için denetim gerçekleştirdi. Bir ay içerisinde 323 bina ekiplerce denetlendi.
İtfaiye, kent genelinde muhtemel yangın durumlarına karşı alınması gereken önlemleri ve mevzuat gerekliliklerini yerine getirmek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerde mevzuata uygun olmayan işletmelere ise gerekli yaptırımlar uygulanarak gerekli yükümlülükleri yerine getirmeleri sağlanıyor. İtfaiye ekipleri tarafından Samsun genelindeki 17 ilçede özellikle konaklama amaçlı binalar (otel, motel, yurt, pansiyon, yaşlı bakımevleri, huzurevleri), toplanma amaçlı binalar ile kamu binalarında denetimler devam ediyor. Bir ay içerisinde 323 bina ekiplerce denetlendi. Bu denetimlerin vatandaşın güvenliğini en üst seviyeye çıkarma amacı taşıdığı belirtilirken aynı zamanda yangın risklerini minimize etmek için de yapıldığı ifade edildi.
Yapılan denetimler sonucunda eksiklikler tespit edilen yapıya belirlenen eksikliklerin giderilmesi için ek süre veriliyor. Eksikliklerin tamamlanması için verilen süre zarfında, binalarda herhangi bir iyileştirme yapılmadığı takdirde, Samsun İtfaiyesi tarafından ilgili idareye bildirimde bulunuluyor. İlgili idare, denetim sonucu eksikliklerin devam ettiği tespit edilen işyerlerine geçici mühürleme uygulayarak bu işletmelerin faaliyetlerini durduruyor. Bu önlem vatandaşın güvenliği için büyük bir önem taşıyor ve binaların yangın güvenliği standartlarını karşılayana kadar faaliyetlerine devam etmeleri engelleniyor. Yangın güvenliği ekipmanları, yangın çıkış yolları, aydınlatma ve acil durum planları gibi yangın güvenliği açısından gerekli olan tüm düzenlemelerin denetlendiği bu süreç aynı zamanda bina sahiplerine mevzuata uygunluk konusunda rehberlik ediyor.
Ayrıca denetimler sadece cezai işlemlerle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda iş yerlerine yangın güvenliği konusunda eğitim de veriliyor. Böylece hem iş yeri sahipleri hem de çalışanlar muhtemel bir yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendiriliyor.

Samsun’daki otel ve konaklama yerleri yangın denetimiSamsun’daki otel ve konaklama yerleri yangın denetimi
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber