Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 14 Mart 2025 - 14:00 Yorum: 0

Samsun’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 18 derece üstünde

Şubat ayında son 96 yılın en soğuk günlerini yaşayan Samsun’da bugün hava sıcaklığı mevsim normallerinin 18 derece üstüne çıktı. Mart ayının ortalarında sıcaktan bunalan vatandaşlar çareyi ağaç gölgelerinde serinlemekte buldu.Samsun’da...

Samsun’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 18 derece üstünde

Şubat ayında son 96 yılın en soğuk günlerini yaşayan Samsun’da bugün hava sıcaklığı mevsim normallerinin 18 derece üstüne çıktı. Mart ayının ortalarında sıcaktan bunalan vatandaşlar çareyi ağaç gölgelerinde serinlemekte buldu.
Samsun’da 2025 yılının Şubat ayında soğuk hava rekorları kırıldı. 22 Şubat Cumartesi günü hava sıcaklığı sıfırın altında 15,4 dereceyi görürken, bu sıcaklık değeri "Samsun’da ölçülen en soğuk hava" olarak kayıtlara geçti. Aradan geçen 20 günün ardından Samsun’da çöl sıcakları etkili oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Samsun’da hava sıcaklığı bugün öğlen saatlerinde 26 dereceye kadar çıktı. Mart ayı uzun yıllar sıcaklık ortalaması 8,1 olan Samsun’da hava sıcaklığının Pazar günü ise 30 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Samsun’da Mart ayında kayıt altına alınan en yüksek sıcaklık değeri 15 Mart 2013’te 33,6 derece ile ölçülmüştü. MGM, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların birkaç gün daha Samsun’da etkili olmasını tahmin ediyor.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 18 derece üstünde seyretmesi ve bu sıcaklıkların Ramazan ayına denk gelmesi vatandaşlara gölgelik alanlar arattı. Montları çıkaran, gömlek ve tişört giyen vatandaşlar, parklarda ağaçların altında gölgede oturarak güneşten korunmaya çalıştılar.

Mart kapıdan baktıracak
MGM’ye göre önümüzdeki hafta soğuk hava dalgası geliyor. Salı gününden itibaren yağışla birlikte hava soğuyacak. Çarşamba günü hava sıcaklığının 6-7 derece civarında olması bekleniyor.

Samsun’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 18 derece üstündeSamsun’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 18 derece üstünde
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber