Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2025 - 12:12 Yorum: 0

Sahte plaka şüphesi motosiklet sahibini endişelendirdi

Tokat’ta hiç gitmediği ilçede kasksız motosiklet kullanmaktan ceza kesilen Mehmet Asker, sulh ceza hakimliğine itirazda bulundu. Sahte plaka mağduru olmaktan korkan Asker, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.Tokat’ta yaşayan 31...

Sahte plaka şüphesi motosiklet sahibini endişelendirdi

Tokat’ta hiç gitmediği ilçede kasksız motosiklet kullanmaktan ceza kesilen Mehmet Asker, sulh ceza hakimliğine itirazda bulundu. Sahte plaka mağduru olmaktan korkan Asker, olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.
Tokat’ta yaşayan 31 yaşındaki Mehmet Asker, evine gelen trafik cezası ile şaşkınlık yaşadı. Asker, kış şartları nedeniyle motosikletini garajda tutarak çıkartmadı. Buna rağmen hiç gitmediği Turhal ilçesinde 18 ve 20 Şubat tarihlerinde kasksız motosiklet kullandığı gerekçesiyle plakasına iki ayrı ceza kesildi. Olayı anlayamayan Asker, ilçe trafik amirliğine başvurup durumu bildirdi. Yetkililerden aldığı yanıtlar ise kendisini tatmin etmedi. Cezalardan birinin fahri trafik müfettiş tarafından, diğerinin ise MOBESE görüntüleri ile yazıldığını öğrendi ancak, kendisine herhangi bir görüntü gösterilmedi.

"Plakam ve motorum aynı ama ben orada değildim"
Duruma isyan eden Mehmet Asker, "Turhal Emniyet Amirliği’ni arayıp durumu anlattım. KGYS görüntülerinden kontrol etmelerini, gerekirse motorları eşleştirmelerini istedim. Yetkililerden biri dönüş yaparak motorumun plakası, rengi ve her şeyinin aynı olduğunu söyledi. Ancak ben o tarihlerde Turhal’da değildim. Eğer gerçekten bir motosiklet benim plakamla dolaşıyorsa, bu ikiz plaka demektir. Sahte plaka ile suç işlenirse, ben mağdur olurum. Yetkililerden bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyorum" dedi.
Durumu hukuki yollara taşımaya karar veren Asker, sulh ceza hakimliğine itirazda bulundu. Özellikle sahte plaka ihtimali nedeniyle endişeli olduğunu belirten mağdur vatandaş, olayın bir an önce aydınlatılmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyor.

Sahte plaka şüphesi motosiklet sahibini endişelendirdiSahte plaka şüphesi motosiklet sahibini endişelendirdi
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber