Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 23 Mart 2025 - 09:41 Yorum: 0

Sağlık Bakanlığı’nın teşekkür belgesi verdiği 37 yıllık ebe: "5 binin üzerine doğuma katıldım"

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde görev yapan 55 yaşındaki ebe Seval Peker, mesleğinin 37. yılında Sağlık Bakanlığı tarafından "teşekkür belgesi" ile ödüllendirildi. Seval Peker, meslek hayatında 5 binin üzerinde normal doğuma katıldığ...

Sağlık Bakanlığı’nın teşekkür belgesi verdiği 37 yıllık ebe: '5 binin üzerine doğuma katıldım'

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde görev yapan 55 yaşındaki ebe Seval Peker, mesleğinin 37. yılında Sağlık Bakanlığı tarafından "teşekkür belgesi" ile ödüllendirildi. Seval Peker, meslek hayatında 5 binin üzerinde normal doğuma katıldığını söyledi.
Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde 15 yıldır doğumhane sorumlusu olarak görev yapan ebe Seval Peker’e, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen teşekkür belgesi, Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras tarafından kendisine takdim edildi.
37 yıllık meslek hayatını anlatan Seval Peker, "Ben 1970 yılında Vezirköprü’de doğdum. Evliyim, 2 çocuk annesiyim. 1988 yılında Vezirköprü Devlet Hastanesi doğumhanede göreve başladım. 37.yılımı tamamlıyorum. Ebelik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu biliyorum. Kutsal olduğu kadar, çok büyük zorlukları ve stresi olduğunu da düşünüyorum. Bazen ailemizi bile, yani bertaraf edip önceliğimiz hastalar ve hastane olabiliyor. Doğum yaptırdığımızda bebeğin o sesini duyana kadar ki stresi sadece ve sadece doğum yaptıran ebe ya da kadın doğumcunun hissedebildiğini ve başka hiç kimsenin anlamadığını düşünüyorum. Burada çalışmak isteyen arkadaşlar sadece doğum yaptırmak, işiniz bitince, mesai bitince gitmek değil. Bizim işimiz doğum yaptırdığınızda eğer bebeğin sesini duyana kadar ki stres yaşıyorsanız, o zaman ebe olmuş olacaksınız" dedi.

"5 binin üzerinde, belki daha da fazla normal doğuma katıldım"
5 binin üzerinde, belki daha da fazla normal doğuma katıldığını anlatan Seval Peker, "Burada çok güzel anılarım da oldu. Sayısını bile hatırlamadığım kadar, binlerce yani belki 5 binin üzerinde, belki daha da fazla normal doğuma katıldım. Hastane müdürümüzün eşinin doğumunu yıllar önce ben yaptırmıştım, 25-26 yıl önce. Şu anda personel şefliğinde çalışan, tıbbi sekreter arkadaşımız Necip Bey. Onun doğumuna da ben katılmıştım. Yani otuzlu yaşlarda ve onun da çocukları var şu anda. Onun eşi de doğum yaptı burada, normal doğum. Ona da katıldım. Bu benim için çok özel bir andı. Mesleğimi seviyorum ve yeni gelen arkadaşlarıma da öğretmek babında sağlığım el verdiği sürece çalışmayı düşünüyorum. Mesleğimde göstermiş olduğum başarıdan dolayı Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu’na bana sundukları bu teşekkür belgesi için ben de kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın teşekkür belgesi verdiği 37 yıllık ebe: Sağlık Bakanlığı’nın teşekkür belgesi verdiği 37 yıllık ebe:
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber