Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Rektör Hacımüftüoğlu mesajında şu ifadeleri k...
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Hacımüftüoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümünü ve tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Bu anlamlı gün, sadece ulusal egemenliğimizin ilanı değil; aynı zamanda çocuklara verilen değerin ve duyulan güvenin tarihe kazınmış en özel ifadesidir. Çünkü çocuklar, bir milletin geleceği; barışın, umudun ve insanlığın en saf temsilcileridir.
Ancak ne yazık ki bu yıl, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılar, yüreklerimizi sızlatmakta; özellikle Filistinli çocukların savaşın gölgesinde hayata tutunma mücadelesi, bayram sevincimizi buruk bir hale getirmektedir. Tüm dünya çocuklarının barış içinde yaşama hakkı olduğu gerçeğini bir kez daha yüksek sesle dile getiriyor; savaşların, acıların ve gözyaşlarının olmadığı bir dünya için dayanışmanın, adaletin ve vicdanın egemen olduğu bir gelecek diliyoruz.
Atatürk Üniversitesi olarak, barışın diliyle büyüyen, bilimle aydınlanan, vicdanla hareket eden nesiller yetiştirme sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinçle çocuklarımızın daha adil, daha huzurlu ve daha güzel bir dünyada yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bağcılar Belediyesi, 3. Türkiye engelliler için yarışıyor etkinliği çerçevesinde dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen en iyi kuaförler engellilerle buluşturdu. Kuaförler, engelliler için serbest stil saç kesimi ve tasarımı kategorilerinde yar
Almanya’da yaşayan Hataylı İbrahim Tümkaya, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg T10X’i Hamburg sokaklarında kullanan ilk isimlerden biri olmanın gururunu yaşarken, "Almanya genelinde Togg’a yazılan 96’ncı kişiyim, milli gururumuzu sürmek tarifsiz bi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kuruluşunun 16’ncı yıl dönümünü Eskişehir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.Kutlamaların "Afetlere dirençli toplum oluşturmak" vizyonuyla gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, 17 Aralık Çarşamba
Muğla’nın Marmaris ilçesinde Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün marina bölgesinde hayata geçirmek istediği yeni kent meydanı projesi, bölgede faaliyet gösteren esnaf, taksici esnafı ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Projenin kamu yararı taşımadığını iddi
Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen "Gönül Bağı Buluşmaları" kapsamında, ilçe protokolü ile eğitim kurumlarının yöneticileri ve okul aile birliği temsilcileri bir araya geldi.Başiskele Sahili’ndeki bir restoranda gerçekleştirilen programa, Başiskel
Aydın Esnaf Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, 586 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği üzerinden TÜRMOB’un esnaf ve sanatkar odalarını hedef alan açıklamalarının açık bir itibarsızlaştırma girişimi olduğunu belirterek tepki gösterdi.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’de gerçekleştirilen ve 15 kahraman askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı hain terör saldırısının 9. yıl dönümünde düzenlenen anma programına katıldı. Talas Bulvarı üzerindeki
Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesi’nde, bin yıllık "Yağmur Duası" geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Bahar ayında ve kuraklık dönemlerinde yağmur duaları, bölge halkının kültürel bağlarını yaşatması açısından büyük önem taşıyor.Doğanköy M
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Kadınlarla ilgili meseleyi LGBT kontekstinde tartışıyorsanız kadınlara haksızlık yapıyorsunuz"
Malatya’da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
03Bakan Işıkhan: "’Özel hastanelere aktarılan pay artıyor’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır"
04Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak
05Ordu’da ’dur’ ihtarına uymayan sürücü kovalama sonucu yakalandı
06Bozüyük’te otomobil, park halindeki tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
07Kocaeli’de silahlı saldırı: 1’i futbolcu 3 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük