Malatya'ya Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan yeni hastanenin inşaatının bitmesinden sonra Malatya Devlet Hastanesi'nin yıkılacak olması ile ilgili bir yerden ‘düğmeye basıldı’ demekten kendimi alamıyorum.
Yıkılması düşünülen Malatya Devlet hastanesi ben beni bildim bile var ki bu da demek oluyor ki hastane 1960 yılından önce yapılmış.
Şimdi bu hastaneyi yıkılmazsa neler gerekir, varın Siz düşünün.
50 yılı geçkin süre ayakta kalamayan bir yapı.
Malumunuz, son 15 yıldan beri yapılan inşaatlarda deprem dayanıklılığı gündeme gelir ve bu şekilde binalar inşa ediliyor. Ya 5 yıl önce…
Yaşadık gördük, Düzce, Bingöl ve son olarakta Van depremlerinde ilk yıkılan binalr resmi kurumlara aitti.
Hal böyle iken, 50-60 yıllık binanın yıkılmaması için kampanya başlatmak nerden icap etti.
Hastanelerin en fazla bulundu merkez Devlet Hastanesi civarı olduğunu düşünür isek eğer göreceğiz ki, Atatürk Caddesi’nden başlayarak Devlet Hastanesi’ne kadar olan bölümde, 5 özel hastane mevcut ve bu hastanelerin tümü SGK ile anlaşmalı. 6 Hastaneye neden görülür, çok merak ediyorum.
Madalyonun öteki yüzü ise, başta Malatya Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Kredi Kooperatifi, Esnaf Sanatkarlar Odası ve diğer irili ufaklı sivil toplum kuruluşu başkanları TOKİ tarafından İstasyon Virajı mıntıkasına yapılmakta olan hastane protokolü imzalanırken de başkanlardı. Ve bugüne kadar hepsi sus-pus oturuyorlardı koltuklarında.
Şimdi ne oldu da hepsi bir yerden talimat almışçasına karşı çıkıyorlar, anlamış değilim.
Ama emin olun madalyonun öteki yüzünü ortaya çıkartmak için elimizden geleni yapacağız.
Sözün özü “rant kokan” kampanya bunun Malatya getirisi olacağı kanaatinde değilim.
Saygılar