Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:15 Metruk evde çıkan yangında alevler geceyi aydınlattı23:12 Erzurum’da freni tutmayan kamyonet 6 aracı biçti: 7 yaralı23:12 ‘Yolsuzluk’ soruşturmasında İmamoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin avukatları...23:12 Psikolojik sorunları olan şahıs kendini astı23:10 ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çetin ve ze...23:06 ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile harika ili...23:05 Belediye başkanını ve korumasını öldüren sanık hakim karşısında: "Sadece ay...22:59 Serhat Sütlü: "Bugün sahada 2 puan bıraktık"22:58 Selçuk İnan: "Göztepe fiziksel olarak çok güçlü bir takım"22:54 Ole Gunnar Solskjaer: "İkinci yarı forması için savaşan oyuncular gördük"22:49 Süper Lig’de 30. hafta görünümü22:49 ABD Başkanı Donald Trump, "Gazze’deki savaş çok uzak olmayan bir gelecekte...22:42 ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi’nde ateşkes için yeni bir anlaşma üz...22:40 Manisa’da bir ayda uyuşturucu operasyonlarında 74 tutuklama22:33 ABD Başkanı Donald Trump, "İran ile anlaşma sağlanamazsa, yapılması gereken...22:31 Bayram tatili denetimlerinde 780 araç trafikten men edildi22:30 ABD Başkanı Donald Trump, İran ile doğrudan görüşmeler gerçekleştirdiklerin...22:24 Mardin’de denetimlerde 70 sürücüye cezai işlem uygulandı22:24 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Türkiye ile herhangi bir çatışmadan k...22:24 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Suriye’nin hiçbir ülke tarafından İsr...
Eğitim 02 Nisan 2025 - 10:36 Yorum: 0

Otizm Aile Danışma Merkezi 1,5 yılda 250 çocuğa ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Otizm Aile Danışma Merkezi 1,5 yılda 250 çocuğa ulaştı. Otizmli çocuklara özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik destek sunulan merkezde ailelere de rehberlik hizmeti sağlandığı ifade edildi.

Otizm Aile Danışma Merkezi 1,5 yılda 250 çocuğa ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Otizm Aile Danışma Merkezi 1,5 yılda 250 çocuğa ulaştı. Otizmli çocuklara özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik destek sunulan merkezde ailelere de rehberlik hizmeti sağlandığı ifade edildi.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan Otizm Aile Danışma Merkezi, otizmli çocukların gelişimine katkı sağlarken, ailelere de rehberlik sunarak yaşam kalitelerini artırıyor. Otizm tanılı çocuklara yönelik ücretsiz hizmet sunan merkez, 0-72 ay arası çocuklara özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik destek hizmetleri sağlıyor. Otizm Aile Danışma Merkezi’nden kurulduğu günden itibaren yaklaşık 250 çocuk, 5 bin seans özel eğitim, 2 bin seans duyu bütünleme, bin seans da psikolojik danışmanlık hizmeti aldı.

"Otizmin tek tedavisi, erken ve yoğun özel eğitimdir"
Otizm Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Fizyoterapist Bilge Yıldırım, otizmin, yaşamın erken döneminde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluk olduğunu belirterek, her 36 çocuktan birinde görüldüğünü ifade etti. Yıldırım, "Otizmin tek tedavisi, erken ve yoğun özel eğitimdir. Bu yüzden Otizm Aile Danışma Merkezi’ni kurduk. Buradan 0-72 ay arasındaki çocuklarımız ücretsiz şekilde özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik danışmanlık hizmeti alıyor. Sadece otizm spektrum bozukluğu tanısı olması, buradan hizmet almak için yeterli. Merkezimizde yaz dönemlerinde bahçe aktiviteleri ve geziler de düzenliyoruz. Burası, aslında yaşayan bir merkez. Çocuklarla birlikte aileler de tüm hizmetlerimizden faydalanıyor" dedi.
Merkezi büyütmeye hedeflediklerini dile getiren Yıldırım, "Erken çocukluk döneminde yoğun ve düzgün özel eğitim alan çocukların yüzde 50’sinden fazlasında, otizm spektrum bozukluğunda azalma gözlenmektedir. Hatta çocuklar kendi yaşıtlarını yakalayabilmektedir. Bu yüzden erken tanı ve erken müdahale çok önemli" diye konuştu.

"Çocukların kelime çıktıları çoğaldı"
Çocuklarına yaklaşık 7 ay önce otizm tanısı konan ve 4 aydır Otizm Aile Danışma Merkezi’nde özel eğitim ve duyu bütünleme hizmetlerinden yararlanan Ayşe Kazan Üzgör de destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üzgör, "Özel çocuk olduğu için masrafları, eğitimleri gerçekten çok ağır oluyor. Eğitimleri farklı oluyor. Çok güzel bir destek. Öğretmenlerimizden ve eğitimlerden çok memnunuz. Çocukların kelime çıktıları çoğaldı. Çok memnunuz. İyi ki varlar, iyi ki bu merkezi açmışlar" diyerek düşüncelerini anlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber